weby pro nejsevernější čechy

Nejlepší knihovnice kraje si převzaly ocenění

Již posedmé se v liberecké knihovně uskutečnilo Setkání knihovníků Libereckého kraje. V úterý 10. prosince 2019 si během slavnostní akce odnesly ocenění za péči o knihy a návštěvníky hned tři ženy. Ty obdržely diplom, knižní publikaci a peněžní poukázku v hodnotě 1000 korun, kterou věnoval regionální výbor SKIP Libereckého kraje.

Cenu za celoživotní přínos v oblasti knihovnictví Libereckého kraje získala JITKA VANCLOVÁ z Městské knihovny Semily, nositelkou Ceny Knihovnice Libereckého kraje roku 2019 v kategorii neprofesionální knihovny se stala MARIE FABIÁNOVÁ z Obecní knihovny ve Skuhrově a nositelkou ceny v kategorii profesionální knihovny se stala TÁŇA KUŽELKOVÁ z Krajské vědecké knihovny v Liberci.

„Knihovníci jsou dobré duše knihoven v celém kraji. Nejenže znají a umí svým čtenářům doporučit knihy k zapůjčení a profesionálně zvládají knihovnickou práci, ale často také ve svých knihovnách vytvářejí prostředí a podmínky pro setkávání místních, kulturní akce, besedy či programy pro děti. Zvlášť v malých obcích má tato činnost veliký význam,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ocenění předal vítězkám Martin Féna, vedoucí odboru kultury Krajského úřadu v Liberci, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci Blanka Konvalinková a předsedkyně SKIP Libereckého kraje Dana Kroulíková.

 

Tagy