weby pro nejsevernější čechy

Teplice se chtějí vrátit na turistickou mapu, lákají Čechy spoustou novinek

Poslední květnovou neděli v Teplicích opět zahájí svůj provoz turistický vláček Humboldt. Severočeské město k oživení turistické sezóny po koronavirové karanténě chce přilákat návštěvníky řadou dalších novinek.

„Nepříznivou situaci, kterou pandemie přinesla cestovnímu ruchu, vnímáme jako příležitost. Vnímáme naše město jako staronovou destinaci pro turisty. Po téměř sto letech chceme Teplice vrátit na mapu cestování, kam právem patří ‒ vždyť je to nejstarší lázeňské město ve střední Evropě,“ říká Pavla Lehnerová, výkonná ředitelka společnosti VisitTeplice, která ve městě poskytuje služby v oblasti cestovního ruchu.

Tradiční vláček vyráží z nejstarší části města ze Zámeckého náměstí každou hodinu, poprvé ve 14 hodin, s poslední jízdou v 17 hodin. „Náš průvodce během padesátiminutové jízdy seznámí cestující s historií města,“ prozrazuje Pavla Lehnerová.

Novinkou je letos zastávka u botanické zahrady. Cestující mohou vystoupit, projít si zahradu a zdarma se vrátit zpět do centra vláčkem. „V rámci dětského dne nabízí turistický vláček v neděli jízdu zdarma pro každé dítě doprovázené dospělým,“ upozorňuje ředitelka.

Poprvé v Teplicích tuto neděli vyrazí na trasu autobusy hop-on hop-off.„V neděli cestující vyvezeme na Doubravskou horu, která je dominantou mezi Středohořím a Krušnými horami a je z ní nádherný výhled po okolí. Ke spuštění připravuje i další trasy výletů do okolí Teplic,“ slibuje šéfka VisitTeplice. Autobusy odjíždějí v hodinových intervalech, přičemž první vyjíždí ve 14:30 hod. a poslední v 16:30 hod. Také autobusy v rámci nedělních oslav dětského dne budou nabízet jízdné pro dospělého s dítětem v režimu 1+1 zdarma.

Další novinkou je turistická aplikace VisitTeplice, kterou si mohou návštěvníci města stáhnout do mobilu nebo tabletu. „Aplikace turisty provede nejzajímavějšími místy Teplic v devíti jazykových verzích,“ upřesňuje ředitelka Pavla Lehnerová.

Návštěvníci města si mohou koupit také turistickou kartu VisitTeplice pro jednotlivce nebo celou rodinu, díky které ušetří na vstupech a jízdenkách 25 %.

Tagy