weby pro nejsevernější čechy

Víkend byl v Ústí nabitý hudbou

Slunkem vypečený víkend, který byl zároveň přelomem mezi dvěma prázdninovými měsíci, připravil zájemcům různožánrové hudební hody.

Pomyslný vrchol pro mne nastal už v pátek 31.července. V rámci 12. ročníku (k mému smutku zcela posledního) Střekovského hudebního léta, s láskou připraveného panem Martinem Kráľovským, vystoupili na terase hradu Střekov PRAGUE CELLO QUARTET. Moje první setkání s tímto tělesem nadchlo jedinečným provedením širokého repertoáru od Debussyho, přes filmové a muzikálové melodie, swing a jazz až po poprock či metal. Neskutečně milí chlapíci s vtipným průvodním slovem navodili úžasnou atmosféru, při které jste měli pocit, že jste si do obýváku pozvali nejmilejší přátele. Nezapomenutelný zážitek s kulisou romantického výhledu do údolí Labe, s dorůstajícím měsícem nad řekou a skvělým publikem (vyprodáno). A při I dreamed a dream (Bídníci) jsem potřeboval dva papírové kapesníky…

 

Souběžně s hradním koncertem se hrálo před Hraničářem v rámci Léta na ulici. Hraničářské pátky patří vždy živé muzice, tentokrát se v nádherném večeru jamovalo s hudebníky z dalekého i blízkého okolí. Radostný večírek!

Sobota patřila již tradičním oslavám CAFÉ MAX, tentokráte jedenáctým narozeninám v prostoru Pod Vanou. Honza i Věrka se opět ukázali být vzornými hostiteli a gratulantů přišla velká hojnost. Mezi gratulanty nechyběli DJs, Markéta Chladová a Winterfellas a především již dávno slavní i za hranicemi regionu ústečtí HOUPACÍ KONĚ, kterým to teď s Viktorkou Marksovou moooooc sluší.

V neděli pokračovaly hudební hody na dalším pravidelném MALÉM HAMBURKU (každou neděli až do konce září) V Mušli městského parku. Už pátý ročník této bohulibé akce přitahuje stále více diváků. Tentokrát mne pořadatelé překvapili a neskutečně potěšili koncertem jazzového velikána a jednoho z našich nejlepších jazzových trumpeťáků JULIA BAROŠE s triem. Rozkoš na druhou. O vydařené nedělní odpoledne se postarali i rockoví  Vono si to sedne a další překvápko v podobě kapely Tomáše Matonohy INSPEKTOR KLUZÓ s půvabnou a velmi dobrou vokalistkou Vendulkou Příhodovou.

A po doznění posledních tónů muzikou našlapaného letního víkendu konečně přišel osvěžující a spásný déšť. Děkujeme!

(fotoreport by JH, hrad Střekov, Hraničář, CaféMax)

Tagy