weby pro nejsevernější čechy

Skvělá příležitost nejen pro turisty a sportovce. Město upravilo nové běžecké stopy v rekreačním areálu Vesec.

Obyvatelé Liberce a okolí, ale i turisté a sportovci odjinud, mohou už od předchozího víkendu začít naplno využívat sportovní a rekreační areál ve Vesci.

Město tam nově protáhlo několik běžeckých stop, což ocení nejen rekreační, ale i aktivní sportovci. Díky umělému osvětlení sem lidé navíc mohou přijet zdarma lyžovat i ve večerních hodinách. Ovál je osvětlený od 17.00 do 6.30 hodin Po včerejším prodloužení běžkařských tratí budou osvětleny i jednotlivé okruhy.

„Díky několikadennímu sněžení správa areálu vytvořila během včerejška a dneška ideální podmínky nejen pro rekreační běžkaře, ale také náročnější, aktivní sportovce. Každý si může zdarma přijít vyzkoušet i první podvečerní běžkování na osvětleném ovále. Věřím, že o víkendu areál může přilákat významný počet návštěvníků, čímž se sníží i nápor, kterému minulý víkend čelila například horská obec Bedřichov,“ říká primátor města Liberec Jaroslav Zámečník.

Pro vesecký areál jsou aktuální předpověď počasí a zprovoznění běžeckých stop událostí roku. Díky bohatému spadu sněhu se místo proměnilo i v atraktivní odpočinkovou zónu pro rodiny s dětmi. Po úpravách a údržbě konkrétních cest a stezek ho může veřejnost využívat aktivněji nejen o víkendu, ale také ve všední dny.

Tagy