weby pro nejsevernější čechy

Řidiče v Lomnici čekají omezení. Kraj tu rekonstruuje silnici

Zpozornět by v těchto dnech měli řidiči,  jejichž cesta vede po silnici číslo II/284  mezi Lomnicí a Novou Vsí nad Popelkou. Ta nyní prochází rekonstrukcí, která  přináší dopravní omezení v podobě uzavírek.

Jde okompletní rekonstrukci komunikace v úseku od lomnického Školního náměstí až k Nové Vsi nad Popelkou. Již na jaře prošly výměnou zastaralé inženýrské sítě, v zastavěné části Lomnice nad Popelkou se nyní pracuje na zcela nové silnici, a to včetně sanace podloží.

„Oprava této silnice sice načas komplikuje život těm, kteří Lomnicí projíždějí, po skončení rekonstrukce se však řidiči svezou po kompletně nové vozovce s novým povrchem. Cestování tak bude mnohem komfortnější,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Kromě výměny všech vrstev vozovky až do hloubky 80 centimetrů přinese rekonstrukce také sanaci mostu a obnovení odvodňovacího systému silnice. Vzhledem k malé šířce vozovky je nutné stavbu provádět za úplné uzavírky.

Aby bylo možné zásobovat místní firmy, je uzavírka silnice rozdělena na dvě etapy.Do 18. července bude uzavřen úsek od křižovatky se silnicí II/286 od Jičína po prodejnu COOP. Od 19. července do 5. září následuje uzavírka úseku od prodejny COOP ke Školnímu náměstí.

K položenízávěrečné asfaltové vrstvy dojde za úplného uzavření  celého úseku rekonstruované silnice v týdnu mezi 6. a 12. zářím. Objízdné trasy jsou vedeny pro nákladní a osobní dopravu přes Novou Paku a Jilemnici, pro autobusovou dopravu přes Košov  a pomocná objízdná trasa pro veškerou dopravu přes Rovensko pod Troskami.

Tagy