weby pro nejsevernější čechy

Komunitní festiválek Nádhera dostál svému jménu, byl nááádherný

Jojo, psát reporty z podobných akcí, kde klaplo snad úplně všechno, kde se cítíte bezvadně a příjemně a odkud odcházíte s líbezným pocitem smysluplně prožitého času, to je čirá radost. A proč se to stane? Protože to celé plní základní premisu — je to totiž o SETKÁNÍ.

Žijí mezi námi tři moc šikovné mladé dámy, které se už nějaký ten pátek snaží svou činností a svými akcemi přispět k tomu, abychom se v našem městě cítili lépe (jedna z nich je navíc natolik aktivní, že se u ní nedávno na kus řeči zastavil německý prezident, který si takto odskočil z oficiální návštěvy u naší státní věrchušky, aby shlédl jeden z jejich mnoha projektů na vlastní oči – sic!).  Míša, Olinka a Lucka aka  Promyky nám se svými přáteli a spolupracovníky opět po roce připravily krásný mejdan ve Vrchlického sadech (tedy v klíšském parčíku). Jestliže jsem loni komunitní festiválek  Nádhera nazval vydařeným, pro ten letošní  (z neděle 5.září) mám jen samé superlativy. Bezchybná organizace, skvělý program pro děti i dospělé, úžasné výtvarné dílničky pro děti všech kategorií (já se svýma oběma levýma jsem jen přihlížel s otevřenou pusou, jak jsou šikovné),  divadlo i příjemná muzika,  dobrot vrchovatě, pití dostatek, prostor pro charitativní působení, bazárek, soutěže s hasiči a především stovky  báječných a zcela bezkonfliktních lidí. Když k tomu přičtete vpravdě letní počasí  a všudypřítomné usměvavé tváře, nemůže vám z toho vyjít jako výslednice nic jiného, než Nádhera. Jo, a přibyla jedna novinka — stánek s merchandisingem, kde byla k dostání luxusní klíčenka (jak jsem viděl, ty šly na dračku) a rovněž krásná trička, vše s letošním logem festiválku. Chválím dobrý nápad!

Již tradičně se také přispívalo na dobrou věc, tentokráte pro Centrum pro náhradní rodinnou péči v Litoměřicích, kteří zde prezentovali svou záslužnou činnost.

Na podiu se vystřídali: Divadlo Krabice Teplice, s pohádkou. Janek a Markéta Chladovi se svými výbornými covery známých skladeb. Quatro Comrades, kteří hrají jen tak pro radost sobě i druhým. Výborní Demowave, kteří mě osobně moc bavili. Hlavní hvězda Nauzea Orchestra, která prezentovala své nejnovější album Láska. Celý program završil svým skvělým setem pan direktor nejmenované ústecké základky aka DJ D.Mouse.

Na hlad, žízeň a mlsnou si políčili: již tradičně hranolkoví boys s pravými belgickými hranolky, u nichž byla fronta od počátku až do samého konce krásného odpoledne. Pro labužníky letos prvně Bonviván, jehož základnu plnou dobrot najdete v Revoluční ulici. Pro ty, co rádi cizokrajné speciality Fréderick Sukama. Pro mlsouny bezobalový obchod Špajz s velmi milou obsluhou a voňavý ManuČoko. Pro čajíčkáře Čajovna U Vysmáté žáby s vysmátou Jolanou. Pro žíznivce Ústecká pivotéka s pivními speciály, Le Container, který můžete znát také z pláže na Miladě a Vinotéka sv. Urbana.

Kdo si chtěl udělat fóra na Jéžiška a vybrat nějaký dárek, mohl třeba u Štěpánky Tiché, KaHo-Tatoo, Lemniskáty (což je nezisková organizace s chráněným pracovištěm pro lidi s mentálním postižením, a prezentovali opravdu nádherné ručně vyráběné zápisníčky, sešity, bloky, fotoalba, ručně dělaný papír a další nádherné výrobky) nebo v bazárku u Katky Jackelové a Lucie Taifl.

A rozhodně se sluší předat velké poděkování letošním sponzorům, kterými byli: Statutární město Ústí nad Labem, Nadace Via, Helgos výtahy, 2H Holinger, Spolchemie, Saltek. DĚKUJEME!

Díky děvčata, laťka je opět posazena o něco výše. A díky všem, kteří jste přišli a svou přítomností ten krásný čas dozdobili!

 

Tagy