weby pro nejsevernější čechy

Jak si prohrát zápas, neboli Liberec : Pardubice 3:4p

Pětizápasová domácí série Bílých Tygrů, dlouhá série, kdy nemuseli nikam cestovat, končí a zatím tak docela příznivá nebyla (Zápas s Třincem vypadl docela, hráči Ocelářů momentálně dlí v karanténě). Dokázali vyhrát pouze nad letos marným Zlínem a byl to také poslední zápas, kdy vyhráli první třetinu. Dnes v souboji s Pardubicemi měli už k podobné, alespoň trochu příznivé kapitole ve statistikách nakročeno, po brance, kdy se skvěle trefil hned v páté minutě Vlach. Pardubičtí ovšem hráli svižně a důrazně. Před brankou domácích si několikrát vynutili tlak opravdu až do brány, kam ve třinácté minutě doslova protlačil kotouč Camara. Po první třetině 1:1.

Druhá třetina přinesla vlastně stejný obraz hry jako ta první. I stejný výsledek. Nejprve si branku připsali domácí, v sedmadvacáté minutě Šír, potom Adam Musil srovnal na 2:2.

V tiskovém středisku se nejvíce tipovalo, jestli dojde na prodloužení nebo i na penalty.

A dlouho to vypadalo, že novináři by se jako poradci sázkových kanceláří neosvědčili. Ve čtyřiatřicáté minutě Rychlovský obkroužil branku soupeře a skóroval. Liberec potom dlouho držel výsledek, který mu dával naději na tříbodový zisk, jenomže, jako v poslední době mnohokrát, výhodu neudržel.

Dvě minuty před koncem odvolal pardubický celek brankáře a v šesti si vytvořil tlak. Když se domácí dostali k puku, zkoušeli rozhodnout střelou přes celé kluziště, jenomže branku netrefili. A nepodařilo se jim ušetřit čas. Třicettři sekund před koncem Mikuš vyrovnal.

A v prodloužení si připsal pardubický Camara druhý dnešní branku, svému týmu dva body. Na penalty nedošlo.

Góly:4:54 Vlach (Liberec) – 1:0, 12:50 Camara (Pardubice) – 1:1, 26:12 Šír (Liberec) – 2:1, 34:12, Musil (Pardubice) – 2:2, 43:26 – Rychlovský (Liberec) – 3:2, 59:27 Mikuš (Pardubice) – 3:3, 60:38 Camara (Pardubice) – 3:4p

Tagy