weby pro nejsevernější čechy

Nová inscenace Naivního divadla zavede diváky až na daleký ostrov Mauricius

V sobotu 21. května v 17:00 hodin slavnostně uvede Naivní divadlo Liberec třetí a zároveň poslední novinku této sezóny s názvem Dodo. Děti i rodiče se mohou těšit na dobrodružnou loutkovou hru, ve které se společně s dvojicí hlavních hrdinů vydají na fantazijní výpravu do říše vyhynulých zvířat, a to až na daleký ostrov Mauricius.

Inscenaci z pera Borise Jedináka (v NDL Lišák Renard) určenou divákům od pěti let připravuje tvůrčí tým nastupující generace divadelníků, absolventů Katedry alternativního a loutkového divadla pražské DAMU, v čele s režijní dvojicí Viktorií Vášovou a Štěpánem Gajdošem. Výpravy se ujaly scénografky Tereza Havlová a Veronika Traburová. Kromě zajímavé zápletky a napínavého děje bude v Dodovik vidění více než dvacet pět loutek nejrůznějších druhů. Nechybí jak klasické marionety, tak i manekýni či spodem voděné loutky.

Inscenace zavede diváky do fantazijního světa dvou dětí – sourozenců, kteří kouzlem vlastní představivosti oživí ptáka Doda a snaží se jej zachránit před hlídačem a ředitelkou muzea. Ti již dávno zapomněli, co znamená snít, a raději by Doda viděli jako exponát. Jenže Dodo patří na svůj rodný Mauricius! Muzeum se pro děti stává prostředím dobrodružné hry, ve které se ve vitrínách a depozitních skříních skrývají mauricijské pralesy a nebezpečná zvířata. Podaří se jim zachránit Doda před hlídačem muzea? Najdou pro něj nový domov?

Zatímco slavnostní premiéra se uskuteční v sobotu 21. května v 17:00 hodin, nové představení začne Naivní divadlo Liberec hrát již od středy 18. května v dopoledních časech pro děti z mateřských a základních škol. Kdo by nestihl premiéru, další repríza pro veřejnost proběhne v sobotu 4. června v 10:00 hodin.

Příloha: 1x foto (Kamil Bělohlávek)

Tagy