weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo míří na festivaly do Slovinska, Izraele a Finska

Po náročném období a řadě omezení způsobených epidemií covid-19 navazuje Naivní divadlo Liberec na své původní předpandemické plány zahraničních zájezdů. V srpnu se tak vydá hned na tři významné mezinárodní loutkové festivaly. S inscenací Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! se nejprve představí ve slovinském Mariboru, následovat bude izraelský Jeruzalém a koncem měsíce finské Helsinky.

Inscenace Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! patří v Naivním divadle mezi nejúspěšnější hry, od své premiéry v roce 2019 získala řadu ocenění (Cena ERIK za nejlepší českou loutkovou inscenaci roku, Cena Divadelních novin a řada dalších). Vzhledem k tomu, že je určena nejmenším divákům od dvou let, je téměř beze slov, o to více však plná zvuků, nálad a pocitů. To z ní činí moderní jazykově bezbariérové představení, které lze zahrát dětem po celém světě.

Jako první si inscenaci o pejscích a vlacích užijí diváci mezinárodního loutkářského festivalu Poletni Pristan ve slovinském Mariboru v sobotu 6. srpna. Na programu jsou dvě reprízy v dopoledních časech. Ve dnech 15. až 20. srpna čeká Naivní divadlo cesta do Izraele. Na 31. ročníku loutkářského festivalu, v novém sále slavného Train Theater v Jeruzalémě, uvede svou inscenaci hned šestkrát. Poslední srpnová zahraniční cesta Naivního divadla povede do Finska. Ve dnech 26. až 28. srpna se na celkem šest repríz oblíbeného představení mohou těšit diváci a hosté mezinárodního loutkového festivalu Sampo v Helsinkách.

Inscenaci Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! připravil v NDL v roce 2019 tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové a autora Víta Peřiny s výpravou Roberta Smolíka a hudbou Filipa Homoly. Na jevišti září čtyři skvělí protagonisté – loutkáři i muzikanti – Filip Homola, Adam Kubišta, Marek Sýkora a Antonín Týmal.

autor fotografie: Josef Ptáček

Tagy