weby pro nejsevernější čechy

Letní roadshow naláká k návštěvě kraje. S lehátky i fotostěnou

Prezentovat turistickou nabídku, získat zpětnou vazbu od návštěvníků regionu a získat data o návštěvnosti. To jsou tři cíle, které si stanovilo oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje v rámci takzvané Letní roadshow. Jde o výjezdy s propagačním stánkem do turistických destinací, na kulturní, společenské či hudební akce v České republice i v zahraničí.

Mezi další místa, na kterých bude k zastižení tým cestovního ruchu Regionu Liberec v srpnu, je prodejní výstava Křehká krása v Jablonci nad Nisou a na festival CrystalValleyWeek v Liberci. Region se představí také na drážďanském městském festivalu Canaletto, který v loňském létě navštívilo přes půl milionu diváků.

„V letošním roce se mnoho lidí vydalo na dovolenou k moři nebo jinam do zahraničí. Zaznamenáváme významný pokles návštěvnosti, a je to tak napříč republikou. Jednak v tom sehrála roli pauza v možnosti cestovat a hlad po cestách po dvou letech, a také si myslím, že si lidé chtějí dopřát dovolenou před nastupující krizí,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Největším lákadlem roadshow budou zajímavé soutěže pro děti, drobné občerstvení a poprvé také odpočinková zóna s velkou fotostěnou s motivy Ještědu či hradu Bezděz. Pro pohodlí budou připravena také plážová lehátka. Uskuteční setaké průzkum mezi návštěvníky, jehož cílem je mimo jiné zjistit, co od návštěvy Libereckého kraje turisté očekávají.

V posledních několika letech se severočeský turismus těší velké oblibě a nejvyšší váhu lze přisuzovat rozšiřujícímu se trendu sociálních sítí. Díky prezentaci v digitálním prostředí – na Facebooku, Instagramu a nově také Tiktoku – mohou návštěvníci sledovat dění na konkrétních místech, získat informace o nadcházejících kulturních či společenských akcí a sdílet své  zážitky.

 

Tagy