weby pro nejsevernější čechy

Dobrodružný Večer v Naivním s Divadlem Drak

Stejně jako v minulých letech také v nové sezóně pořádá Naivní divadlo Liberec cyklus pravidelných Večerů v Naivním s řadou zajímavých hostů. Ve čtvrtek 24. listopadu v 19:30 hodin se tak mohou diváci těšit na Divadlo Drak z Hradce Králové a inscenaci Expedice: Má láska!, ve které se společně se švédskými vzduchoplavci pokusí v horkovzdušném balónu dobýt severní pól. Po představení je jako bonus připraven koncert – živé provedení scénické hudby k zmíněné inscenaci v podání hudebního uskupení Kora et le Mechanix.

Inscenace královéhradeckého Divadla Drak vychází z knihy Expedice: Můj milostný příběh švédské autorky Bey Uusmy. Vydává se po stopách tříčlenné pionýrské expedice inženýra Andréého z roku 1897, která se neúspěšně pokusila dobýt severní pól s pomocí horkovzdušného balónu. Tento dobrodružný příběh se dočkal řady zpracování včetně toho filmového ve snímku Let Orla, který byl nominovaný na Oscara. Na českých jevištích se však objevuje vůbec poprvé. Skrývá v sobě romantického ducha objevování a objevitelství, tragiku lidských osudů, které se předčasně završily kdesi v polární pustině, nenaplněnou osudovou lásku i řadu úsměvných, groteskních momentů souvisejících se samotným záměrem expedice.

Režisérem inscenace je Filip Homola, herec Naivního divadla a rovněž člen oceňovaného hudebního uskupení Kora et le Mechanix (společně s Michalem Kořánem), které k inscenaci vytvořilo hudbu. A právě živé provedení scénické hudby v podání Kora et le Mechanix učiní koncertní tečku za celým večerem.

2x fotografie (autor: Milan Hajn)

Tagy