weby pro nejsevernější čechy

Nejen pro studenty. UJEP chystá den otevřených dveří i pro učitele a výchovné poradce

Pořádání dne otevřených dveří pro studenty středních škol a další zájemce o studium je běžná praxe. Fakulta sociálně ekonomická UJEP (FSE UJEP) ale ke klasice v tomto roce přidala i nadstandard, a tak pořádá otevřený den také výhradně pro učitele a výchovné poradce. Akce je na programu fakulty ve středu 22. března 2023, registrace již nyní probíhá na jejích webových stránkách.

 „Dny otevřených dveří pořádáme pravidelně. Naší cílovou skupinou jsou ale vždy studenti středních škol, kteří k nám většinou přichází v doprovodu kamarádů nebo rodinných příslušníků. Přitom jsou to právě učitelé a výchovní poradci, kteří velmi často nasměrují studenty na daný obor dalšího vzdělávání,“ uvádí PR manažerka fakulty Jitka Dvořáková. „Proto jsme se rozhodli vytvořit den jen pro ně, aby poznali naši fakultu, její prostory, kampus, a mohli snáze podporovat studenty v jejich rozhodnutí,“ dodává.

Kromě představení fakulty a prohlídky Kampusu UJEP jsou pro návštěvníky připraveny tři zajímavé workshopy s  tématy: výuka ekonomie na SŠ a VŠ (metody, očekávání); jak se učí studenti (učební strategie, rozdíl mezi SŠ a VŠ studenty) a udržitelnost (ochrana životního prostředí, jak fungovat udržitelně, zero waste a fairtrade). Kompletní program dne otevřených dveří pro výchovné poradce a učitele bude probíhat v odpoledních hodinách tak, aby jim v ideálním případě co nejméně zasahoval do jejich pracovního dne.

Všechny účastníky speciálního dne otevřených dveří přivítá děkan fakulty Mgr. Ondřej Moc, Ph.D. Po oficiálním zahájení a představení FSE UJEP se rozběhnou samostatné bloky workshopů a diskusí na daná témata.

Podrobné informace týkající se dne otevřených dveří jsou k dispozici na webových stránkách FSE UJEP nebo na kontaktu Mgr. Jitka Dvořáková: jitka.dvorakova@ujep.cz; +420 775 605 083

(zdroj tisková zpráva UJEP Mgr. Jana Kasaničová)

Tagy