weby pro nejsevernější čechy

Přestupová pecka! Pod Ještěd se vrací reprezentační obránce

Velké jméno se vrací do Liberce! Po dvou letech přichází k Bílým Tygrům ofenzivní obránce Ronald Knot, který je v nominaci na letošní světový šampionát. S klubem podepsal smlouvu do 30. dubna 2026.

Obránce Ronald Knot přišel do Liberce v roce 2019 z Chomutova a po boku Ladislava Šmída se během dvou sezón vypracoval mezi defenzivní lídry. Povedené výkony mu vynesly angažmá v KHL, odkud se poté dostal i do zámoří. Za farmu Arizony v Tucsonu odehrál v uplynulé sezóně 66 utkání, v nichž si připsal 18 kanadských bodů. V tuto chvíli se navíc shodou okolností připravuje na světový šampionát, který bude jeho první v kariéře.

Po dvou sezónách v zahraničí se tak Knot rozhodl pro návrat do české nejvyšší soutěže. S Tygry osmadvacetiletý bek podepsal hned tříletý kontrakt, který potrvá až do dubna 2026.

Vyjádření trenéra Filipa Pešána
Jsem velmi rád, že jsme se dohodli na tříleté spolupráci. Ronald prošel přes naší organizaci do zahraničí a zahrál si i na olympiádě. Svou velikostí splňuje typologii hráče, kterou jsme hledali. Pravostranné držení hole je navíc výhodou do mozaiky naší obrany. Součástí kontraktu je vzájemná dohoda, že Ronymu po sezoně nebudeme bránit v případném zahraničním angažmá.

Profil Ronalda Knota

Vytáhlý obránce spojil celou svoji mládežnickou kariéru s pražskou Slavií. V letech 2009 a 2010 tu slavil s dorostem dvakrát mistrovský titul, pravidelně navíc reprezentoval v mládežnických kategoriích. V roce 2012 se zúčastnil domácího šampionátu osmnáctiletých, o dva roky později se představil na mistrovství světa „dvacítek“ ve Švédsku.

Premiéru v seniorské extralize si odbyl ve svých osmnácti, rovněž v barvách Slavie. Před sezonou 2017/18 poprvé ve své kariéře změnil klubové barvy, když přestoupil do Mladé Boleslavi. Ještě v témže ročníku se mladý obránce stěhoval do Chomutova, kde strávil i následující rok. Poté už se přesunul pod Ještěd, kde po boku zkušeného Ladislava Šmída vyrostl v elitního obránce. S týmem navíc vyhrál základní část a získal stříbrnou medaili.

Skvělé výkony mu vynesly angažmá v Nižněkamsku a také účast na olympijských hrách v Pekingu. Další krůček v kariéře přišel v podobě zámoří, kde ofenzivní bek odehrál jednu sezónu za farmu Arizony. Po ní se rozhodl vrátit zpět na sever Čech.

Tagy