weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo Liberec připravilo novou inscenaci pro teenagery

V sobotu 20. května 2023 v 19:00 hodin se v Naivním divadle Liberec uskuteční poslední premiéra letošní sezóny. Novinka s názvem #Burn #IAmHere #Herostratos je dalším titulem v repertoáru Naivního divadla, který je primárně určen dospívajícímu publiku. Inscenaci, jejíž děj se odehrává ve virtuálním světě internetu, sociálních sítí a počítačových her, připravil královéhradecký tvůrčí tým – autor Tomáš Jarkovský a režisér Jakub Vašíček – podepsaný pod celou řadou oceňovaných titulů pro teenagery v řadě českých divadel. Autorem technicky náročné výpravy je Kamil Bělohlávek, pod hudbou je podepsán skladatel a dirigent Daniel Čámský.

V roce 356 př. n. l. muž zvaný Hérostratos údajně zapálil Artemidin chrám v Efesu. Učinil tak za jediným účelem, zapsat se navždy do historie. A jak vidno, podařilo se mu to. Dal tak vzniknout pojmu herostratismus, jímž se v psychologii označuje patologická touha stát se za každou cenu slavným. A jak by si asi Hérostratos počínal dnes, v době sociálních sítí?

„Inscenace #Burn #IamHere #Herostratos je vytvořena ve stylu live cinema, žánru, který propojuje divadlo s filmem. Při její tvorbě se využívá zelené pozadí a technika klíčování spojená s tradičními loutkářskými postupy. Děj naší novinky se odehrává ve virtuálním světě internetu a počítačových her, tedy v prostředí, které je dnešním dospívajícím velmi blízké,“ vysvětluje Vít Peřina, dramaturg Naivního divadla Liberec.

Večerní premiéra se uskuteční v sobotu 20. května v 19:00 hodin, další repríza pro veřejnost je naplánována na sobotu 27. května v 15:00 hodin. Před samotnou premiérou ve všedních dnech si novinku užijí také žáci základních a středních škol.

Příloha TZ: Fotografie, zdroj: archiv NDL

Tagy