weby pro nejsevernější čechy

Benefiční open air festival Otevíráme Zauhlovačku vol. 6 láká na kapelu Květy i slavnostní křest naučné tabule

V sobotu 10. 6. 2023 ve 14 hodin se již pošesté otevřou brány areálu vratislavické zauhlovací a vodárenské věže a v rámci benefičního open air festivalu Otevíráme Zauhlovačku se představí nabitý program pro malé i velké. Kromě koncertů řady hudebních interpretů jako LANUGO, Květy, Slam poetry CZ atd. láká festival na bohatý doprovodný program, třeba na interaktivní audio-vizuální výstavu, podmořský svět, SWAP oblečení či řemeslné dílny. Ve večerních hodinách pak bude slavnostně pokřtěna naučná tabule.

Festival, který propojuje kulturu, ať už divadlo, tanec či hudbu a řemeslo, a na kterém se mísí místní a přespolní, pamětníci továrny, rodiny i jednotlivci – toť stručná charakteristika open air festivalu Otevíráme Zauhlovačku, za jehož organizací stojí spolek AvantgArt.

Po celé sobotní odpoledne až do pozdních večerních hodin se mohou diváci těšit na nabitý program – koncerty, lokální gastro stánky, ping pong, SWAP oblečení, garážový prodej nábytku, podmořský svět, prohlídky věže a další. Hlavním hudebním lákadlem na podiu je v letošním roce kapela Květy, mezi dalšími se představí třeba Lanugo, X_jazz, Hello Marcel nebo Fanfán Tulipán. Před Zauhlovačkou pak návštěvníky čeká divadlo pro děti, Imjoy – improvizátoři z města pod Ještědem, nebo bubnování. Celou akcí bude provázet moderátor Jakub Marvan. V 19:30 doprovodný program vyvrcholí slavnostním křtem naučné tabule.

Jedná se o informační schéma, které ukáže návštěvníkům, jak putovalo uhlí věží, k čemu byla vlastně Zauhlovačka původně využívaná, a co se v kterém patře zauhlovací věže nachází. Část projektu výroby této tabule byl financován z loňského výtěžku festivalu Otevíráme Zauhlovačku,“říká Jitka Jakubíčková, lídr spolku AvantgArt.

Také letošní výtěžek ze vstupného půjdena podporu spolku dobrovolníků AvantgArt, kteří si Zauhlovačku před sedmi lety pronajali a od té doby o tuto jedinečnou technickou památku pečují.

VSTUPNÉ NA FESTIVAL nyní získají návštěvníci v předprodeji za 259,- korun nahttps://evstupenka.cz/mista/104-zauhlovacka, na místě bude stát vstupné 360,- korun. Senioři a děti do 15 let mají vstup zdarma.

VSTUPNÉ DO VĚŽE se platí zvlášť v předprodeji i na místě za 100,- Kč/os. Děti do 15 let 50,- Kč/os.

Více informací na: Zauhlovačka (zauhlovacka.cz)

 

Tagy