weby pro nejsevernější čechy

Hradozámecká noc oživí Trosky, Rohozec, Frýdlant, Grabštejn i Valdštejn

Posedět u táboráku, opéct si špekáček a užít si romantickou atmosféru večerního hradu při západu slunce. To vše umožní tradiční festival Hradozámecká noc, jejíž další ročník se koná v sobotu 26. srpna na několika památkách v kraji.
„Poslední prázdninový sobotní večer mohou celé rodiny strávit na některé z hradů či zámků po celé republice. Ne jinak tomu je i v Libereckém kraji. U nás je možné navštívit kromě Trosek také hrad Valdštejn, zámek Hrubý Rohozec, hrad Grabštejn a zámek Frýdlant,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Na hradu Trosky bude k poslechu, a možná i tanci, tu zahraje country kapela Nabitý baterky.
Nebude chybět ani vyprávění pověstí o hradu Trosky a komentovaná prohlídka hradu pro zájemce.
Prohlídky na Hrubém Rohozci zavedou zpátky do 40. let 20. století, kdy na zámku žil předposlední majitel Mikuláš DesFours-Walderode, který rou 1941 zemřel. Satirický příběh přiblíží, jak zámecký personál připravoval Pohřeb starýho pána.
Hrané noční prohlídky volně inspirované posledními majiteli panství, kterým se narodilo sedm dcer: co se událo a možná také neudálo na frýdlantském zámku, bude možné vidět a zažít v deseti hraných prohlídkách na této památce.
Na Grabštejně zase Kristián Kryštof Clam-Gallas pořádá hon na bažanty. Pozve všechny s výjimkou hraběte Harracha, neboť je to nadutec a zkazí všechnu zábavu. Jenže nepozvat tak významného člověka, to by byl poprask. Jak to dopadne, ukáží prohlídky, které hudbou a tancem doprovodí část souboru Fragium 16. Noc plná překvapení se scénickými
kostýmovými prohlídkami a doprovodnou hudbou čeká i na Valdštejně.
Všechno potřebné o Hradozámecké noci včetně rezervací najdou zájemci na tady >

Tagy