weby pro nejsevernější čechy

Kinoklub Ostrov partnerem Dnů české a německé kultury

Ve středu 1. listopadu proběhne Deutschklub s překvapením / Deutschklub mit Überraschung (od 16:30 v Čajovně Hóra, Osvobození 839 Litoměřice). Konverzační setkání zájemců o německý jazyk vede a moderuje Hana Pavlištová. Tématem tohoto speciálního Deutschklubu bude jídlo a pití. Na místě bude drobná ochutnávka německých pochutin, zároveň je pro účastníky akce připraveno jedno překvapení, které Deutschklub obohatí.

Partnery česko německého setkání a jeho speciálními hosty budou zástupci Städtepartnerschaftsverein Meißen e. V. z Míšně. Společně si připomeneme 27. výročí podepsaní partnerské smlouvy s městem Litoměřice.

Výtěžek akce z účastnických poplatků bude věnován Hospici sv. Štěpána, který Deutschklub v tomto pololetí podporuje.

Po německé konverzaci bude možné se přesunout do kina Máj na projekci německého filmu Vlak svobody, která začíná v 19:00. Snímek zachycuje bouřlivé události masové migrace východních Němců do Západního Německa v roce 1989. Partnerem promítání je Goethe Institut Prague, který jinak běžně nedostupný film poskytl.

„Dny české a německé kultury mají v Ústeckém kraji již dlouholetou tradici, těší nás, že se můžeme letos připojit i v Litoměřicích nejen projekcemi filmů, což je naší hlavní doménou, ale i prakticky zaměřeným Deustchklubem, kde si mohou zájemci pohovořit v němčině tentokrát i s rodilými mluvčími. Oba názvy filmů, které uvedeme v rámci Dnů české a německé kultury, pak v sobě, ne náhodou, obsahují slovo svoboda, kterou považujeme za důležitou hodnotu“, vysvětluje dramaturgický záměr za pořadatelskou organizaci – Kinoklub Ostrov Renata Kutina Vášová, která sestavila program v Litoměřicích.

Deutschklub s překvapením proběhne i v ústeckém Veřejném sále Hraničář (7. 11. od 17:00) a poslední akcí v Litoměřicích bude ve středu 8. 11. promítání snímku Velká svoboda opět v kině Máj od 19:30.

Akce se konají ve spolupráci s Deutschklubem Litoměřice, Diakonií Českobratrské církve evangelické Litoměřice, Veřejným sálem Hraničář a Städtepartnerschaftsverein Meißen e. V. Kontakt: kinoostrov@kinoostrov.cz

Tagy