weby pro nejsevernější čechy

Muzeum v Lípě zve o prázdninách na dílnu s medúzami a na pátrací hru

Překvapení v podobě tvořivé dílny s medúzami v galerii Jídelna a prázdninovou pátrací hru ve stálé expozici si pro rodiny s dětmi připravilo na jarní prázdniny Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě.

Rodiče hledají pro své děti o prázdninách, a ty jarní nevyjímaje, zajímavou činnost. Muzea jsou nejen sbírkotvornými, ale také vzdělávacími institucemi. Na rozdíl od dob minulých dnes již běžně umí jejich edukační oddělení nabídnout programy pro veřejnost, včetně dětí takovou formou, která je pro ně přitažlivá,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V galerii Jídelna si lze prohlédnout cyklus obrazů Kamily Křížové nazvaný Svoboda pod hladinou, ve kterém hlavní roli hrají medúzy a jejich různorodé formy. Na účastníky výtvarné dílny čeká skládání obrázků s medúzami, kreativní omalovánky, grafomotorické obrázky a svou vlastní medúzku si mohou také vyrobit z papíru.

Dalším lákadlem je pátrací hra ve stálé expozici muzea, kde se návštěvníci pustí do hledání odpovědí na dvanáct otázek. Plnění úkolů ulehčí plánek muzea, kde jsou jednotlivá zastavení zakreslena. Kdo správně vyluští tajenku, může se těšit na truhlu s pokladem a odnese si domů nejen dobrý pocit z bádání v muzeu, ale i malou odměnu.

Akce se koná v muzeu po celé jarní prázdniny až do 3. března v běžné otevírací době, která je od úterý do neděle od 9 do 17 hodin.

Tagy