weby pro nejsevernější čechy

Tour de Zeleňák má Kristova léta!

Rok uplynul jako voda a další ročník legendárního cyklistického svátku se kvapem blíží. Ačkoliv termín závodu je 2. září 2017, přihlašování je možné již od 15. června na internetových stránkách www.tourdezelenak.cz nebo osobně v Informačním centru na rumburském Lužickém náměstí.

Letošní ročník má jednu zásadní novinku! A tou je dlouhá trasa na dva tradiční okruhy, tzv. Obr Zeleňák. „Ten nápad jsem poprvé zaznamenal už před pár lety, když Zeleňák pořádal Brabčák. Téma se mi zamlouvalo a tak jsme v loňském roce uspořádali anketu, ze které byl svými 80% jasně zřejmý zájem i o dlouhou variantu. Výsledky ankety pomohly také při prosazení potřebných povolení a tak se nám narodil Obr Zeleňák“, vypráví od loňského roku nový ředitel závodu, Jan Novota a pokračuje: „Myslím, že je to pozitivní vývoj. O tradici nepřijdeme, klasický Zeleňák samozřejmě zůstává, jen se k němu přidá i delší verze. Start obou tratí bude oddělen, což prospěje především bezpečnosti všech účastníků, po které je poptávka zejména při startu závodu na Lužickém náměstí v Rumburku“.
Tour de Zeleňák s sebou přináší samozřejmě i drobná dopravní omezení, proto již nyní informujeme řidiče, že první sobotu v září bude zejména centrum Rumburku, ale také významná část výběžku zasažena stovkami cyklistů, kteří si přijedou užít jeden z nejstarších amatérských závodů v ČR. Pevně věříme, že se vše obejde bez zásadních komplikací a ohleduplnost všech přítomných zvítězí.