weby pro nejsevernější čechy

34. Tour de Zeleňák propršel, ale povedl se

Jako tradičně – již 34. rok – se první sobotu v měsíci září koná silniční cyklistický závod Tour de Zeleňák, jehož trasa, měřící 54 km, cyklisty provede po celém Šluknovském výběžku. Ti, kteří jeli Obr Zeleňák, dokonce dvakrát.

Pro letošní rok, po horkém a suchém létě, připravilo počasí v den závodu celodenní déšť, mrholení a zimu. To však odradilo jen pár předem přihlášených. I ranní přihlášení nově příchozích bylo navzdory tomu početné a na trať se tak vydalo téměř 600 závodníků v různých kategoriích, ať už na klasických silničních kolech, na kolech historických, na koloběžkách nebo na MTB.

Po celé trati měli cyklisté velkou fanouškovskou podporu. Závodníci si po dojezdu pochvalovali i perfektní zajištění trati, přičemž tímto chceme poděkovat všem organizátorům a dobrovolníkům.

Diváci, kteří zůstali na náměstí v Rumburku, nebyli o průběh závodu ošizeni, neboť poprvé byl celý průběh závodu přenášen na velkou obrazovku, umístěnou vedle hlavního pódia. A komentátoři celou dobu závod profesionálně komentovali.

Po skončení závodu a vyhlášení vítězů program nekončil, na náměstí bylo o zábavu a občerstvení postaráno do půlnoci. Hrály zajímavé kapely, proběhla tombola a bylo zajištěno občerstvení.

Výsledky naleznete ZDE

Video z letošního Zeleňáku:

Tagy