weby pro nejsevernější čechy

Program knihovny v Liberci na tento týden

Srdečně Vás zvu na kulturní akce, které se konají v naší knihovně v nadcházejících dnech.

V pondělí 18. září od 17 hodin se můžete těšit na KALEIDOSKOP JANA REJŽKA aneb Hudba, kterou na Radiožurnálu určitě neuslyšíte. Jana Rejžka, jako známého hudebního i filmového kritika a novináře, netřeba mnoho představovat. Je to také autor dvou básnických sbírek a překladatel (např. knihy 500 nejlepších alb všech dob a Všechno o Led Zeppelin).

V pondělí 18. září od 18 hodin na Vás čeká dokument LOTTE REINIGEROVÁ – TANEC STÍNŮ věnovaný průkopnici uměleckého trikového filmu, která se svými příběhy slavila úspěchy mnohem dříve než první dáma animovaného filmu Hermína Týrlová. Německy s německými titulky.

V úterý 19. září čeká od 16 hodin na naše malé návštěvníky (a jejich rodiče) pravidelná dílnička Z pohádky do pohádky. Po prázdninové pauze si pro Vás Hanka Langrová připravila Pohádky babího léta.

Připomínám, že v úterý 19. září od 18 hodin si můžete přijít vyslechnout přednášku FINSKO OČIMA PETRA VOLDÁNA. Průvodcem Vám bude známý rozhlasový zpravodaj, publicista a autor šesti sérií televizních cestovatelských fejetonů oblíbeného cyklu České televize „Postřehy odjinud“. Zveme Vás na výlet do země, kde je příroda posvátná, správný chléb má díru, a kde můžete bydlet v ledovém hotelu. Uvidíte obrázky ze života na polárním kruhu a další zajímavosti z televizních „Postřehů odjinud“ – zkrátka dovíte se, jaké je „Finsko očima Petra Voldána“. Představí „Egypťana z Helsinek“ nebo finského kolegu Ježíška a Santa Clause, připomene „zlaté“ Helsinky manželů Zátopkových při ZOH 1952…

Ve středu 20. září od 14 hodin se můžete těšit na koncert oblíbeného smíšeného pěveckého sboru Matylda a Tylda. Na programu budou písně J. Ježka, J. Voskovce a J. Wericha, J. Suchého a J. Šlitra, písně 70. a 80. let a další. Publiku budou rozdány zpěvníčky, diváci se tedy budou moci zapojit.

Ve středu 20. září od 18 hodin se koná beseda VŠE O ŽIVOTĚ PO ŽIVOTĚ, která se z organizačních důvodů v původním termínu nekonala. Beseda se spisovatelem a režisérem Daliborem Stachem, která se věnuje filosofickému přesahu fenoménu klinické smrti, je proložena vyprávěním o setkání s Milošem Formanem a dalšími zajímavými lidmi. Dalibor Stach je autorem mnoha knih. Podle titulu Za oponou noci natočil i celovečerní film. V současné době natáčí dokument Vše o životě po životě, ve kterém o prožitku podobnému klinické smrti vypráví dvě desítky lidí.