weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka do liberecké knihovny – 17. týden

Pozvánka do knihovny: vyhlášení soutěže Kniha roku Libereckého kraje, Mozkohraní (pořad pro celou rodinu), … Kde i smrt je čistá… (scénické čtení Stanislava Kubína)

V pondělí 23. 4. bude za účasti hejtmana Martina Půty a radní Květy Vinklátové vyhlášen vítěz soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Program začíná v 16.00 hodin a těšit se mimo jiné můžete i na hudební vystoupení mladého libereckého houslisty Milana Kostelence s klavírním doprovodem Daniela Hutaře. Koná se u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv.

V úterý 24. 4. od 16.00 hodin je připraveno MOZKOHRANÍ – zábavné odpoledne pro celou rodinu plné rébusů, hádanek, her a hlavolamů. Dubnovým tématem je Veselé čarodějnění.

V úterý 24. 4. od 17.00 hodin se můžete těšit na scénické čtení pánů Stanislava Kubína a Benjamina Mlýnka v pořadu … KDE I SMRT JE ČISTÁ …Interview, jehož jedním z účastníků je spisovatel, filozof a humanista Antoine de Saint-Exupéry. Čtení je doprovázeno zvukovým záznamem, na kterém účinkuje herečka Divadla F. X. Šaldy Michaela Lohniská a žákyně ZUŠ Liberec Michaela Palaščáková a Eliška Novotná.

V úterý 24. 4. je připravena od 18.00 hodin přednáška VIETNAM S VŮNÍ KORIANDRU. Během besedy, kterou Vás provede cestovatelka, fotografka a spisovatelka Magda Radostová, prozkoumáte národní park Ba Be, prohlédnete si horská jezera, projedete krajinou čajových plantáží a vysokohorských průsmyků. Nebude chybět návštěva lokálních tržnic a mnoho dalšího.

Výstava OTA HOFMAN 90

Od 18. 4. do 10. 5., galerie v 1. patře

Výstava přibližuje moderní metodou život a dílo scénáristy a spisovatele Oty Hofmana, a to nikoli suchopárným výčtem jeho filmů a knih, ale vizuálním zpracováním podstaty jeho díla a zasazení do kontextu doby.