weby pro nejsevernější čechy

Bílí Tygři získali do obrany perspektivního beka Tomáše Hanouska

Teprve devatenáctiletý obránce Tomáš Hanousek získal své první extraligové angažmá, když se upsal Bílým Tygrům Liberec, kteří mu nabídli dvouletou smlouvu s roční opcí. Hráč, který hokejově vyrůstal ve švédském Södertälje, se v uplynulé sezóně vrátil do České republiky. Po krátkém angažmá u znojemských Orlů se zabydlel v sestavě Benátek nad Jizerou a v nadcházející sezóně bude usilovat o svůj premiérový start v české extralize.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána: „Tomáš je mladým obráncem, který toho zatím v dospělém hokeji moc neodehrál. Má kvality, které mě velmi zaujaly, ale zároveň má před sebou ještě dlouhou cestu. Stojí před rozhodnutím, zda hokeji obětuje skutečně úplně vše. Pokud ano, jsem přesvědčen, že z něj může vyrůst nesmírně kvalitní bek.“

Profil:
Rodák ze Slaného začínal s hokejovou kariérou už ve čtyřech letech v Kralupech nad Vltavou. Jako mladý talent se přesunul do Sparty Praha, odkud už v sedmé třídě zamířil do Švédska. Během své netradiční cesty zde vystudoval hokejové gymnázium a získal kromě českého i švédské občanství. Během let oblékal dres Södertälje v nejvyšších mládežnických soutěžích.
Svými výkony si ve Švédsku vysloužil i pozvánku do české reprezentace do 19 let. Před sezonou 2017/18 se však vrátil zpět do České republiky, kde nejprve zamířil do mezinárodní EBEL a nastupoval zde za Orli Znojmo. V průběhu ročníku se pak stěhoval pod Ještěd, kde nastupoval především na farmě v Benátkách nad Jizerou.
Po skončení sezony Benátek se znovu přesunul do juniorky, které tento talentovaný bek pomohl na cestě play-off až ke stříbrným medailím. V novém ročníku má šanci udělat své první krůčky v tygřím A-týmu.