weby pro nejsevernější čechy

Projděte bránou v Českém Švýcarsku, pomůžete Nezastavitelným

Návštěvníci, kteří vyrazí v soboru 21. a v neděli 22. července do Českého Švýcarska, pomůžou 21 handicapovaným z projektu Nezastavitelní. Po oba dny, od 10:00 do 18:00 hodin, bude na Mezní louce u vstupu do národního parku umístěna nafukovací Birell brána. Každý, kdo pod ní projde, přispěje svým pohybem na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné.

Brána v Českém Švýcarsku je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.
K bráně v Českém Švýcarsku dorazí v sobotu 21. července v 11:00 hodin i někteří účastníci a letošního projektu Nezastavitelní. Mezi nimi bude například i Karel Danko. Od těžké dopravní nehody v prvním ročníku střední školy, kterou zavinil nepozorný řidič, zůstal na vozíku. Táta tří kluků vyráží na hory s kamarády, kteří se o něj při sjíždění kopců starají. Jeho monoski už potřebuje výměnu a pomoci mu může každý, kdo projde Birell branou.
Projekt přijde podpořit i ředitel národního parku České Švýcarsko, Ing. Pavel Benda, Ph.D.
Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun.
Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána v Peci pod Sněžkou 4. až 5.8., později na Ještědu a v Adršpachu.
Více o projektu na www.nezastavitelni.cz