weby pro nejsevernější čechy

Petr Kuneš zve [Roma a Houpací koně]

Konečně se dostávám k tomu, o čem bych měl psát. Lákat vás na hudbu a na filmy. Pokud máte teda stejnej vkus jako já a budu vás lákat, ne odrazovat. A jestli máte jiný vkus, můžete lákat taky, šéfredaktor bude mít radost, jestli mu napíšete.

Tenhle server se jmenuje naseveru.net, bylo by asi dobrý, kdyby ty moje tipy směřovaly tímhle směrem, abyste si z nich něco mohli vybrat a pak je ochutnat. Navim, jak v kinech mimo Ústí, ale spíš myslim, že asi ne, ale v Praze hráli kolem Vánoc film Roma. Dá se stáhnout, vy víte kde, nebo si ho zaplatit na Netflixu. Režisér Alfonso Cuarón dává velký bomby, jak stárne, je furt lepší. Kdo viděl jeho Potomky lidí nebo Gravitaci, musí od jeho přes dvě hodiny trvající černobílý vzpomínky na dětství v Mexiku očekávat nečekaný. Je to sice film na velký plátno, ale jak už jsem psal výše, na severu se ho v kině nedočkáte, poraďte si teda po svym.

Muj hudební tip je naopak zas ze severu. Z Ústí. Trochu si přihřeju polívčičku, ale fakt mě to ještě pořád baví a to nejsem ten, co by něco poslouchal pořád dokola, protože nejlepší věci bejvaj ty nejnovější. To si aspoň já myslim. Prostě mi svou novou deskou udělali velkou radost Houpací koně. Desolation Peak, jmenuje se to stejně jako hora, ze který Kerouac hlídal lesy, jestli nehořej, a abstinoval, je na český poměry velká deska. Brambůrek vyslechl výzvy a narval tam zvuk velkej, až by jeden mohl podotknout, že až moc velkej. Mně to ale nevadí, naopak. Imlauf se nechal inspirovat romantikou beatniků a od první do poslední písničky je to deska koncepční a romantická a věnovaná Kerouacovi. Kdo má rád vzpomínky na mládí s knížkou, bude bohatě odměněn. Houpací koně s deskou brzo vyjednou na tour, začínají 1. února v Litoměřicích, samozřejmě se dostanou i do Ústí a ze severských měst to bude ještě třeba Varnsdorf nebo Žatec tyvole, rodný město Jiřiny Imlaufový. Dal jsem vám tipy, jak tak koukám, na samý velký věci. To bude asi tím, že je začátek novýho roku a já jsem tim nějak poblouzněnej. To jsem zvědavej, o čem budu psát příště, to už mě ten 2019 možná bude srát a budu se věnovat něčemu přízemnímu.

Tagy