weby pro nejsevernější čechy

Střípky z Činoherního studia

V sobotu 6. dubna 2019 máte poslední možnost shlédnout vydařenou černou komedii Martina McDonagha LEBKA Z CONNEMARY. Divácky úspěšná hra měla premiéru v dubnu 2016 v režii Jana JANKOVSKÉHO. Derniéra startuje v 19.00 a pokud jsou ještě vstupenky, rozhodně doporučuji.

Druhý a třetí dubnový týden je ve znamení dvou premiér. V pátek 12.dubna nás čeká  česká premiéra hry významného amerického dramatika a filmového režiséra Kennetha LONERGANA (např. Místo u moře, Margaret, Na mě se můžeš spolehnout)LOBBY HERO. Čtyři lidé, čtyři lidské osudy: tajemství, o kterých se nikdo neměl dozvědět. Pro Činoherní studio inscenaci nastuduje významný český filmový režisér Jan Prušinovský (mj. Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Kobry a užovky, Most!), který do rolí obsadil Jana Jankovského, Petra Uhlíka, Kryštofa Rýmského a Zuzanu Truplovou.

Na Velký Pátek 19.dubna se odehraje další z premiér letošní sezóny, tentokráte v komorní scéně Obejvák. MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ A VĚDY UKRAJINA autorky Anastasiii Kosodii je hra o cestování v čase, kde se budoucnost prolíná s přítomností a minulost s budoucností. Hra o člověku, který se ztratí ve vlastní přítomnosti, aby pochopil, že je jen (prázdná) sklenice. Čas cesty: rok 2075. Cíl cesty: minulost. Místo dění: Ukrajina. Smysl? Antiutopické sci-fi, které vám nedá spát. Tato hra bude uvedena ve spolupráci Činoherního studia s Lesia Ukrainka Theatre ve Lvově,představí se v ní Adam Ernest, Hajroslav Achab Haidler, Marta Vítů a Anička Kratochvílová v režii Hany MARVANOVÉ.

Na webu Činoherního studia již visí program na květen, z něhož je patrné, že dva dny po sobě, 21. a 22. května bude hrán můj oblíbený kus HOMO FABER s Martinem Fingerem v titulní roli. Nejde ovšem o náhodu, ale záměr. V hledišti ve Varšavské se totiž v obou dnech usadí štáb České televize, aby pořídil záznam tohoto výtečného představení, který se jistě někdy v budoucnu objeví na ČT Art v rámci divadelních pondělních večerů.

Choďte do divadla !

 

 

Tagy