weby pro nejsevernější čechy

Nová linka MHD zaveze cestující v Děčíně – Bynově do ulice Na Vyhlídce

V Děčíně přibude nová linka MHD. Tento týden ji schválila rada města. Linka začne fungovat po vyřízení všech nezbytných administrativních úkonů. Návrh vedení trasy linky je v souladu se studií revitalizace sídliště Bynov. Místní lidé si tuto linku dlouhá léta přáli, část sídliště se nachází na kopci.

Nová linka bude spojovat Horní Oldřichov se sídlištěm Bynov (ul. Na Vyhlídce). V provozu bude vždy od pondělí do pátku.

„Jednou z priorit pro nás bylo, aby kvůli lince v této lokalitě neubyla parkovací místa. Původní záměr počítal s tím, že budou zrušeny dvě desítky parkovacích míst. Návrh jsme proto nechali přepracovat tak, že nakonec ubyla pouze čtyři místa,“ říká primátora města Jaroslav Hrouda. Navíc jde o místa, kde řidiči parkovali v rozporu se zákonem.

Kvůli nové lince bude zřízena nástupní stanice U Zámečku (na ul. Rudolfova), výstupní stanice Lesní cesta a stanice Na Vyhlídce. Stanice Na Vyhlídce bude zřízena bez stavebních úprav.

Navrhovaná linka bude obsluhována nízkopodlažním minibusem s pohonem na CNG s maximální kapacitou 15 sedících a 23 stojících cestujících. Dopravní podnik si tyto minibusy pořídil v letošním roce pomocí dotace. Minibus je vybaven couvací kamerou a čidly pro couvání. Právě v ulici Na Vyhlídce se bude minibus otáčet pomocí couvání.

Předpokládané roční náklady na linku jsou 700 tisíc korun, Dopravnímu podniku města Děčína a.s. je bude kompenzovat ze svého rozpočtu město Děčín.

Rada města letos schválila i další nové linky. Od 1. srpna bude vozit autobus turisty mezi děčínskou zoologickou zahradou a zámkem. Minibus bude jezdit v hodinovém intervalu a bude zajíždět na parkoviště k zoo; cestující, kteří pojedou na zámek pak vystoupí pod Dlouhou jízdou.

Od září pak bude nová autobusové linka zavedena také k Základní škole Kosmonautů v Děčíně – Březinách. Využívat by ji měli především školáci.

Tagy