weby pro nejsevernější čechy

Tyršův Děčín nabídne třídenní zábavu i pietní akt

Již tento víkend (13. až 15. září 2019) proběhne v Děčíně tradiční akce: Tyršův Děčín. Koná při příležitosti výročí narození Dr. Miroslava Tyrše, děčínského rodáka.

Program odstartuje v pátek v Křížové ulici, kde od půl páté do 22. hodiny vystoupí několik kapel, mezi nimi například Abraxas.

Nejvíce akcí pak nabídne sobota. Již v 8 hodin ráno se mohou lidé vydat na pochod krajem Dr. Miroslava Tyrše. Konec pochodu je naplánován na půl dvanáctou.

Od 12 do 22 hodin se opět bude koncertovat v Křížové ulici, vystoupí tu pestrá směsice kapel, například Studená Fronta či Primitiv akustik.

Na své si přijdou i příznivci adrenalinu, od 14 do 17 hodin je totiž připravena soutěž pro základní školy a veřejnost, a to Adrenalin Challenge School Race.

Další kapely se pak představí od 15 do 21 hodin u Rogala na Smetanově nábřeží, pro děti a seniory jsou pak přichystány Sokolské hry v areálu Sokol Podmokly, a to mezi 16 a 18 hodinou.

Sobotní program pak zakončí Stezka odvahy v prostorách zámeckého areálu, a to od půl deváté večer.

Třetí den Tyršova Děčína pak přinese v 10 hodin pietní akt u Tyršovy sochy a také pochod na zámek. Ten začíná v půl dvanácté.

V neděli odpoledne opět ožije Mariánská louka, kde proběhne od 14 do 17 hodin Sportovní odpoledne – náborová akce prezentace sportovních klubů.

Od 14 do 17 hodin se bude také konat Tyršova stezka, tedy zábavné soutěže pro děti na Labském nábřeží.

Také v neděli si na své přijdou příznivci hudby, hrát se bude opět u Rogala, a to od 15 do 20 hodin, kdy postupně vystoupí několik kapel, mezi nimi například i zpěvák Petr Kolář.

 

Tagy