weby pro nejsevernější čechy

Bílí Tygři angažovali těsně před startem extraligy obránce Oldricha Kotvana

Devětadvacetiletý slovenský reprezentační obránce Oldrich Kotvan bude minimálně v úvodu aktuálního extraligového ročníku oblékat dres Bílých Tygrů Liberec. Zkušený bek se s vedením libereckého klubu domluvil na zkušebním kontraktu v trvání dvou měsíců. Vyloučeno ale není ani jeho setrvání v klubu až do konce sezóny 2019/2020. Rodák z Trnavy působí v české extralize nepřetržitě od roku 2012. Doposud v ní hájil barvy Zlína a Mladé Boleslavi.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána:„Rozhodli jsme se angažovat Oldricha Kotvana do naší organizace na dvouměsíční zkušební dobu s následnou opcí do konce této sezóny. Reagujeme tím na zranění Daniela Bukače. Oldrich v posledních sezónách patří mezi stabilní, vynikající extraligové beky. Očekávám od něj zvýšení stability našich obranných řad a podporu útočné aktivity z pozice obránce. “

Profil:

Slovenský obránce Oldrich Kotvan začínal s hokejem ve slovenské Trnavě, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi. První přestup přišel až v juniorském věku, kdy se rozhodl zkusit štěstí v zámoří. V ročníku 2010/11 však nastoupil pouze v devatenácti zápasech v americké USHL a NAHL, a tak přišel návrat do Evropy.

Šanci dostal v tehdy prvoligové Olomouci, načež se přesunul do Zlína. Zde působil nepřetržitě pět sezón, během kterých se dočkal i několika pozvánek do slovenské reprezentace. Mimo to také s Berany vybojoval titul mistra extraligy. V roce 2017 přišla další změna působiště, Kotvan se upsal Mladé Boleslavi. V jejím dresu zaznamenal své bodové maximum, když si připsal na obránce velmi dobrých čtyřiadvacet bodů.

Velmi dobré výkony podával i v minulém ročníku, v němž s Bruslaři padl ve čtvrtfinále právě s Bílými Tygry.

 

Tagy