weby pro nejsevernější čechy

Hrdina Ivo Raisr převzal od hejtmana Martina Půty Záslužnou medaili Libereckého kraje I. stupně

Hrdina Ivo Raisr převzal od hejtmana Martina Půty Záslužnou medaili Libereckého kraje I. stupněHejtman Martin Půta dnes v Ekocentru v Oldřichově v Hájích ocenil za mimořádný čin Iva Raisra. Ten dne 16. září svojí pohotovou reakcí zabránil tragédii, když v plné rychlosti převzal řízení za zkolabovaného řidiče autobusu na cestě z Liberce do Prahy a odvezl všechny cestující do bezpečí. Jako poděkování proto obdržel z rukou hejtmana Martina Půty a starosty obce Oldřichov v Hájích Jaromíra Tichého Záslužnou medaili Libereckého kraje I. stupně za záchranu lidských životů.

„Vždy stojí za to poděkovat lidem, kteří učinili něco mimořádného. Situace, ve které se ocitl Ivo Raisr a cestující z autobusu z Liberce do Prahy, výjimečná byla. Osobně jsem mu proto dnes poděkoval. Je to příkladný a záslužný čin, který by neudělal každý,“uvedl hejtman Martin Půta.

Kromě záslužné medaile obdržel Ivo Raisr také luxusní hodinky a poukázku na kurz autoškoly pro řidičské oprávnění skupiny D. Tu mu předal Zdeněk Krabs, ředitel Střední školy a Mateřské školy v Liberci Na Bojišti.

 

Tagy