weby pro nejsevernější čechy

Přidejte hlas na Pocitovou mapu města Děčína

Na které místo ve městě jsou děčínští obyvatelé hrdí, kde rádi tráví volný čas, jaké místo považují za nebezpečné, kde je to ošklivé, kam by se měla umístit lavička, kde je příležitost pro rozvoj nebo kam vzít návštěvu? Na tyto otázky pomůže najít odpověď nový projekt „Pocitová mapa města Děčína“.

„Pro plánování aktivit ve veřejném prostoru je velmi důležité znát názor obyvatel našeho města. Proto jsme se rozhodli použít projekt na vytvoření takzvaných pocitových map založený na aktivním zapojení obyvatel. Získáme tak důležité informace pro naše rozhodování,“ řekl Ondřej Smíšek, radní pro školství, sociální oblast a IT technologie „smart city“.

Získaná data budou stejně jako průzkum veřejného mínění, který si nechali radní vypracovat letos v červnu, sloužit také jako podklad tvorby nového strategického plánu rozvoje města, případně dalších rozvojových dokumentů.

Do demografického a pocitového průzkumu se mohou lidé zapojit elektronicky do 22. listopadu 2019 na portále https://www.pocitovemapy.cz/decin-2019/. Do mapy města označí k jednotlivým otázkám konkrétní místa a případně je doplní komentářem.

 

Tagy