weby pro nejsevernější čechy

Den pro dětskou knihu a Strašidla v muzeu potěší ústecké děti

Dětské oddělení Severočeské vědecké knihovny, sídlící v Churchillově ulici v Ústí nad Labem, je už dlouho pověstné svými programy a pořady zaměřenými na dětské čtenáře i jejich rodiče. Jednu z těch pravidelně se opakujících nabídne v sobotu 23. listopadu, kdy na odpoledne (13.30 — 18.00) připravilo DEN PRO DĚTSKOU KNIHU. Podrobný program:

14.00 — 15.00  DAVID BÖHM: A jako Antarktida / Pohled z druhé strany — promítání, čtení a povídání s autorem unikátní ilustrované knihy pro malé i velké čtenáře
15.30 — 16.30 LUKÁŠ CSICSELY: Báchrobky, pouťovky, metamorfórky — zábavné, dobrodružné a trochu strašidelné autorské čtení
Lukáš Csicsely kromě literatury píše scénáře pro rozhlas a film. Pro děti vytvořil nedělní rozhlasovou pohádku o náhodě s názvem Lucka, nebo Peška? a řadu knih, například Pan Bartoš, Listonoš nebo Oskare, plav!. Mezi jeho nejnovější knihy patří Báchrobky — povídačky z popraviště a pohřebiště — či Pouťovky, tedy povídačky z pouti. Právě z nich a také z chystaných Metamorfórků, které vysílal rozhlas jako Hajaji, bude číst.
13.30 — 17.00 ANIMAČNÍ DÍLNA OPAK : Příběhy z jiných kultur. Probádáte příběhy ze všech koutů světa a vytvoříte z nich animovaný film, komiks nebo krátkou sekvenci.
13.30 — 17.00 POLÁRNICKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA
17.00 DIVADLO ÚSTAV ÚŽASU: Vlk a hlad …vznikl ve Finsku. Je to mezinárodně úspěšná koláž Červené Karkulky a pohádky O třech kůzlátkách,  odehrávající se uprostřed skandinávské zimy a polární noci. Haůůůůů!!!

Připraveno bude i občerstvení z Čajovny u spícího draka.

Již o týden dříve, v sobotu 16.listopadu si mohou děti i rodiče užít veselý den v Muzeu města Ústí nad Labem. V čase 10.00 — 16.00 zvou zaměstnanci muzea na tradiční STRAŠIDLA V MUZEU. Velmi oblíbená a hojně navštěvovaná akce slibuje tentokráte pranávrat k pravěkým prakořenům, tedy zábavný dětský program plný her a soutěží ve společnosti pralidí a prazvířat doby kamenné. Společně si něco vytvoříte, protáhnete tělo, taky se budete trochu bát a potrápíte svoje mozkové závity.

Tak neseďte doma!!

Tagy