weby pro nejsevernější čechy

Činoherní studio v únoru

Nejkratší měsíc roku (i když letos o jeden přestupný den delší) bude ve Varšavské opravdu nabitý. Začněme ale radostnou zprávou. David Šiktanc, umělecký šéf a režisér Činoherního studia, obdržel  na slavnostním zakončení GRAND FESTIVALU SMÍCHU ve Východočeském divadle Pardubice Cenu za nejlepší režii. Odborná porota ve spolupráci s diváckou ho odměnila za nastudování inscenace  PAN KOLPERT. Zda po právu, o tom se můžete přesvědčit hned v úvodu měsíce. Lehce černou komedii o jedné návštěvě a mrtvole v bedně nabízí ČS  v pondělí 3.února. Stojí za vidění i kvůli skvělým výkonům Aničky Fišerové a Lukáše Černocha.

Nejdůležitější událostí bude určitě první letošní premiéra, která je připravena na pátek 14. února. Inscenaci  FUNNY GAMES na motivy filmu Michaela Hanekeho napsali Tomáš Loužný a Karel F. Tománek. Režisér Tomáš Loužný do ni obsadil Kryštofa Rímského, Martu Vítů, Petra Uhlíka, Andreu Bereckovou a Lukáše Černocha. První a druhá repríza nejnovějšího počinu je naplánována na 16.2 a 22.2.

V pátek 7.února je přichystána další repríza veleúspěšného kusu ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY, již tradičně dopředu vyprodaná. Den nato 8.února se po delším čase vrací na jeviště výborné zpracování Bradburyho románu  451 STUPŇŮ FAHRENHEITA.
V generálkovém týdnu před premiérou můžete zajít do Obejváku hned na dva kusy. V neděli 9.února naPAŠKÁL  a v pondělí 10. února na výtečné SIROTKY s Markem Němcem, Monikou Zoubkovou a domácím Honzou Plouharem v režii Filipa Nuckollse. Kam až může zajít oddanost rodině? A je dobré do světa, kde se děje tolik násilí, přivádět další děti?
Pro opravdové labužníky je přichystán také  Šiktancův trojbojPo tři večery za sebou budou uvedeny současné divadelní adaptace vrcholných děl středoevropské literatury v jeho režii. V neděli 23.2. HOMO FABER, se kterým se k mé obrovské lítosti po třech letech rozloučíme derniérou. Máte tedy poslední možnost vychutnat si bravurní výkon Martina Fingera v titulní roli. V pondělí 24.2. Gombrowiczova  PORNOGRAFIE a v úterý 25.2. zneklidňující a momentálně nejdivadelnější kus STEPNÍ VLK  Hermanna Hesse. Na všechny tři inscenace můžete získat i speciální výhodnou permanentku. Vřele doporučuji, já si to dám.
V závěru měsíce nás ve Varšavské čeká host z Naivního divadla v Liberci. Komedii, určenou čerstvým náctiletým (i jejich rodičům)  ŘEKL BYCH NĚJAKEJ VTIP A PAK BYCH UMŘEL SMÍCHY můžete vidět 27. února a pozor, od 18.hodin. 
Den na přidanou, tedy 29.únor, je vyplněn uvedením skvělé komedie  LOBBY HERO s úžasným Petrem Uhlíkem (režie Jan Prušinovský).
Kromě hlavního programu jsou přichystány i vedlejšáky, které se odehrávají ve foyer divadla. 18.2. exhibiční SLAM POETRY. V pátek 21.února pak další improvizační večer PŘINESTE KUŘATA a o týden později v pátek 28.února oblíbený hudební OPEN MIC.

V nabitém programu si ČS najde i prostor na (re)prezentaci v jiných městech, jsou připraveny zájezdy s My děti za stanice ZOO do hradeckého Klicperova divadla  a Lidojedi v Duchcově a v Lounech.

TAK CHOĎTE DO DIVADLA! Přeji vám radostný SUCHÝ únor.

Tagy