weby pro nejsevernější čechy

Příjdtě se vyfotit s Prezidentským pohárem do tygřího doupěte!

Bílí Tygři Liberec si v úterní dohrávce 11. extraligového kola s předstihem zajistili první příčku tabulky základní části ligy a pošesté ve své klubové historii se stanou vítězi základní části nejvyšší hokejové soutěže! Tímto počinem stanovili nový rekord samostatné české extraligy. Prezidentský pohár převezmou Bílí Tygři po utkáním s Třincem v úterý 3. března. Úvodní buly zápasu je pak
plánováno netradičně na 17:30.
Bílí Tygři v této sezóně dosud zaznamenali největší počet výher a jako jediní se zatím vyhoupli ke stobodové hranici. I když do konce základní části ještě zbývá odehrát čtyři utkání a Tygři tak mohou svůj bodový účet ještě navýšit, na svůj stále platný rekord 118 bodů ze sezóny 2015/2016 už nedosáhnou.
Bílí Tygři jsou v dlouhodobé fázi sezóny vůbec nejúspěšnějším extraligovým týmem od zavedení samostatné české soutěže v roce 1993. Žádnému jinému celku se nepodařilo získat Prezidentský pohár šestkrát. Bílí Tygři jsou navíc jediní, komu se podařilo tuto trofej obhájit, a to dokonce už potřetí! Posledních pět sezón pak můžeme označit jako „Libereckou éru“, vždyť od roku 2016 se Bílým Tygrům podařilo zvítězit v základní části už čtyřikrát. V play-off pak během této doby vyválčili mistrovský titul (2016) a dva tituly vicemistrů (2017, 2019). Vítězstvím v základní části se Bílí Tygři jako první z Českých týmů také znovu kvalifikovali do vybrané společnosti Champions Hockey League. V sezóně 2020/2021 už to bude jejich 6 účast v této prestižní soutěži.
Slavnostní ceremoniál
Prezidentský pohár pro vítěze základní části předá ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček přímo do rukou hlavních představitelů klubu – prezidenta Petra Syrovátka a generálního manažera Ctibora Jecha. Vítězi základní části přináleží rovněž finanční odměna ve výši 1 milionu korun na podporu mládežnického hokeje. Symbolický šek převezmou zástupci nastupující generace, hráči 2. třídy a synové známých Tygrů Patrik Pešán, Denis Krenželok a Martin Láska. Následovat bude obligátní týmové foto s Prezidentským pohárem.
Vyfoťte se s pohárem!
Cenný originál Prezidentského poháru bude v průběhu utkání vystaven na ochozu Home Credit Areny. V přestávkách mezi třetinami tak budou mít fanoušci jedinečnou příležitost prohlédnout si trofej pro vítěze základní části.

Tagy