weby pro nejsevernější čechy

Děčín zmodernizoval mapový server

Mapový server města Děčína (gis.mmdecin.cz) prošel zásadní modernizací. Lidé na něm nyní najdou řadu užitečných i důležitých infor­mací, například podrobný přehled uzavírek ve městě.

Pro jeho snadnější používání vznikl také nový rozcestník mapy.mmdecin.cz. Odkaz na rozcestník uživatelé najdou na stránkách magistrátu města, a to zde: https://www.mmdecin.cz/cs/mapovy-portal

Celkem je na výběr 12 různých témat – odkazových boxů. Ty uživatele přenesou na mapový server přímo na téma, které ho zajímá. Na něm pak najde nejrůznější informa­ce, například o tom, v jaké ulici je uzavírka, komu patří určitý poze­mek, kudy vedou inženýrské sítě či kde je ve vašem okolí nejbližší sběrná nádoba na kov. Prostřed­nictvím mapového portálu mohou lidé například jednoduše měřit různé vzdálenosti. K dispozici jsou i takové údaje, které na jiných mapách nejsou, například školské obvody v Děčíně nebo povodňový plán.

Při práci s mapou se může hodit i vytvoření poznámky. Do mapy se zakreslí bod, linie nebo polygon a napíše se k němu popisek. To je pak možné uložit jaké obrázek, PDF či poslat jako odkaz přes email či facebook. Stačí několik vteřin práce a pár kliknutí. Pracovat s ma­pou je možné jak na počítači, tak i na mobilu či tabletu, ovládání je přizpůsobené pro pohodlnou práci na jakémkoliv displeji.

Tagy