weby pro nejsevernější čechy

Činoherní studio chystá vánoční dárky

I přes zavřené divadlo je ústecký Činoherák aktivní. Chystá streamy svých inscenací a vydává kompilace písniček a scénické hudby.

V listopadu a prosinci natočené záznamy představení inscenací Sen noci svatojánské a Malý princ a hudební kompilace Písničky z Vánočky a Autorské skladby a scénická hudba z inscenací Činoherního studia 2015 – 2020 pouští do světa v období Vánoc ústecké Činoherní studio. I když jsou divadla kvůli coronavirové pandemii zavřená, neznamená to v případě ústecké činoherní scény, že by spala. Ta je naopak plná života a chystá se potěšit své fanoušky.
Streamovaná premiéra inscenace Heda Gablerová naznačila, že je i v této nepřející době stále evidentní zájem diváků o dění v divadle. Proto se Činoherní studio rozhodlo, že v těchto aktivitách bude pokračovat a natočilo záznamy představení inscenací Sen noci svatojánské Williama Shakespeara v režii Filipa Nuckollse a Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho, kterou režijně nastudoval Jan Plouhar. Stejně jako v případě premiéry Hedy Gablerové bude stream obou výše zmíněných inscenací volně přístupný na youtube kanálu Činoherního studia, ale diváci mohou vyjádřit podporu svému divadlu koupí vstupenky. Ty jsou k dispozici na webu divadla a jsou ve třech cenových
kategoriích. Obě inscenace budou online po tři dny a v omezený čas.

Malý princ / online:
Neděle 20. 12. od 10.00 do 20.00
Čtvrtek 24. 12. od 10.00 do 20.00
Neděle 27. 12. od 10.00 do 20.00

Sen noci svatojánské / online:
Sobota 19. 12. od 16.00 do 22.00
Čtvrtek 24. 12. od 12.00 do 22.00
Sobota 26. 12. od 16.00 do 22.00

Úplnou novinkou v historii Činoherního studia je vydání hudebních kompilací na flash kartě. Na první z nich jsou písničky z inscenace Vánoční hra aneb O tom slavném narození, jež se hraje v době vánočních svátků již od roku 2017 a má vždy velkou podporu diváků všech věkových kategorií. Obsah druhé flash karty tvoří autorská a scénická hudba z inscenací Činoherního studia z let 2015 až 2020. Na ní jsou zastoupeny písně z inscenací Pábitelé, Antigona, Bratrstvo kočičí pracky či Děkujeme, že zde kouříte. Jako bonus byla do kompilace přidána i scénická hudba, například z inscenací Stepní vlk nebo Boj černocha se psy.
Obě kompilace jsou v prodeji na pokladně Činoherního studia, v trafice Tabaco v ulici V Jirchářích nedaleko ústeckého vlakového nádraží a taky v oblíbené ústecké Pivovarské ulici, kde je nabízí kavárna a bezobalový obchod Špajz a kavárna Max. S prodejem Činoherní studio počítá i v příštím roce.

(zdroj tisková zpráva ČS)

Tagy