weby pro nejsevernější čechy

Radovan Pavlík a Marek Zachar prodlouží svá hostování až do konce sezóny

Bílí Tygři Liberec a Mountfield Hradec Králové se dohodli na dalším pokračování hostování Radovana Pavlíka v Liberci a Marka Zachara ve východočeském klubu. Oba „rychlíci“ si měli původně vyměnit svá působiště v rámci hostování do 31. ledna 2021, nyní je však jisté, že hostování bude pokračovat do konce této sezóny. Radovan Pavlík si od svého příchodu do Liberce připsal v 17 zápasech 4 kanadské body, Marek Zachar ve svém hradeckém působišti ještě o 2 body více. Smlouva Marka Zachara v Liberci s datem trvání do 30. dubna 2022 zůstává v platnosti.  

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty:

„Rozhodli jsme se prodloužit výměnu hostování Radovana a Marka do konce této sezóny. Radovan dobře zapadl do útoku k Petru Jelínkovi a Jardovi Vlachovi. Věříme, že nám jejich spolupráce pomůže v závěru sezóny a v play-off.“

Profil Radovana Pavlíka: Radovan Pavlík se narodil v Hradci Králové, kde také začal s hokejem. Už v dorostu na sebe upozornil skvělými výkony a vysokou produktivitou a pravidelně dostával reprezentační pozvánky. Pavlík si postupně prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. Vrcholem jeho mládežnické reprezentační kariéry bylo MS dvacítek v sezóně 2017/18, kde si připsal velmi dobrých 6 bodů v 7 utkáních.

První extraligové starty si připsal v ročníku 2014/15, tedy už ve svých 17 letech. V následujících sezónách si talentovaný forvard získával stále důležitější místo v královéhradecké sestavě, v rámci střídavých startů navíc občas vypomohl také prvoligovým Litoměřicím.

Zlomová byla pro Radovana Pavlíka sezóna 2018/19, kdy ve 44 extraligových duelech zaznamenal velice slušných 24 bodů! Na startu sezónu mu přitom bylo stále pouze 19 let. Odměnou byly pro Pavlíka i pozvánky do reprezentačního áčka, kde doposud odehrál 8 zápasů. V ročníku 2019/20 na své kvalitní výkony navázal a už ve 20 letech si dokonce v Hradci Králové vysloužil roli asistenta kapitána.

V Liberci se Radovan Pavlík zabydlel ve 3. útoku po boku kapitána Petra Jelínka a Jaroslava Vlacha a výrazně přispívá k nadprůměrné produktivitě této formace v roce 2021.

Tagy