weby pro nejsevernější čechy

Letní štace Činoherního studia pokračuje další premiérou

Po páteční premiéře a nedělní repríze melancholické komedie Najal jsem si vraha, jež se uskutečnily v ústeckém muzeu, pokračuje Letní štace Činoherního studia a to rovnou další premiérou. V pátek 11. června poprvé a v sobotu 12. června podruhé uvede na termálním koupališti v Brné absurdní gotesku Helmuta Kuhla, inscenaci Harila aneb Čtyři z punku a pes v režii Štěpána Gajdoše s Jaroslavem Achabem Haidlerem, Martou Vítů, Janem Plouharem a Matúšem Bukovčanem v hlavních rolích.

„Původní prosincový termín pro premiéru jsme z důvodu epidemiologického lockdownu nemohli uskutečnit. I když jsme Harilu natočili a plánovali zveřejnit ve formě streamu, nakonec jsme se rozhodli na první uvedení počkat a zařadit ho do termínu Letní štace 2021. Ten čas teď nastává“,řekl nám Petr Kuneš, PR manager Činoherního studia.
Rozjetou punkovou jízdu matematika René Levínského, který se zde ukryl pod pseudonymem Helmut Kuhl, představí ČS hned dvakrát za sebou v prostředí oblíbeného ústeckého koupaliště v Brné.

Jelikož je předpověď počasí na dny budoucí zatím velmi nejistá, je možné, že se představení přesune pod střechu
Činoherního studia. Rozhodnutí by mělo padnout ve středu 9.6. Vedení divadla bude včas o případném přesunu informovat. Sledujte sociální sítě a web divadla.

(zdroj tisková zpráva ČS, foto Martin Špelda)

Tagy