weby pro nejsevernější čechy

Jablonec za Ukrajinu

Jablonec nad Nisou se připojuje společným happeningem na Mírovém náměstí k podpoře obyvatelnapadené Ukrajiny.
Ve středu 2. března se od 17.00 uskuteční v Jablonci nad Nisou na Mírovém náměstí podpůrná akce pro Ukrajinu. Organizátoři vyzývají místní občany, aby nosili během pondělí a úterý od 10.00 do 20.00 kusy modré a žluté látky do kulturního prostoru Nazdar! v jablonecké sokolovně. Z těchto kusů se sešije velká ukrajinská vlajka, která se ve středu ponese a rozvine v centru města. Jedná se o symbolický akt kulturní obce Jablonce nad Nisou a jeho okolí na podporu napadeného suverénního státu Evropského prostoru.
Zároveň bude společné setkání na náměstí sloužit jako sdílení informací a možností podpory. Součástí akce budou menší podpůrné projekty jednotlivých organizací. Například Pivovar Volt zde bude prodávat pivo, továrna GB beads náramky v barvách ukrajinské vlajky. Výdělky půjdou na humanitární pomoc.
Na tuto akci bude navazovat série diskusních večerů v kulturním prostoru Nazdar! s odborníky, kteří se zaměří na téma dezinformace a krizové situace a jak jim čelit.
Za iniciativu se doposud postavili: Jablotron a.s., Muzeum skla a bižuterie, Tatrhy, továrna G&B beads, Technická univerzita Liberec, SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou, Jablonec jinak, kulturní prostor Nazdar!, pivovar Volt, PLAC, La kavárna. Další organizace se postupně přidávají.
——————-
email: tuzmese@gmail.com
tel.: 721 145 563 (Anna Strnadová), 721 117 795 (Bára Purmová)
FB: https://www.facebook.com/events/658752275244962

Tagy