weby pro nejsevernější čechy

Tygři přetlačili Kometu, postupují do playOff [6:1]

Před dnešním zápasem, ve kterém se rozhodovalo o tom kdo z dvojice týmů Kometa Brno, Tygři Liberec postoupí do závěrečných ligových bojů jsem nepotkal nikoho, kdo by byl nezdolně přesvědčen o vítězství toho svého mužstva. Předchozí průběh této série dával šance oběma soupeřům.

Do pátého utkání ale nastoupili Tygři s mnohem větším elánem a nejen to, dařilo se jim, byli agresivnější a prostě hokejovější. Přesto padla v první třetině jenom jedna branka a to, jak víme, na vítězství nemusí stačit)

Libereckým ale jejich chuť vydržela i v druhém dějství a dvěma brankami navýšili vedení na tři nula. Zhruba od desáté minuty jakoby si hosté uvědomili, že už jim mnoho času na zvrat nezbývá a v této sekvenci byli lepší, jenomže to nestačilo. Zejména Kváča v brance Liberce byl ostře proti. Navíc v posledních vteřinách třetiny ještě unikl Ordoš a zvýšil na 4:1.

Na začátku třetí třetiny uspěl Zaťovič, na ukazateli svítil stav 4:1 a brněnští se snažili dál, jenomže … Kváča! Ale to už jsem psal.

Závěrečný tlak Komety a hra v šetsti hráčích v poli hostům úspěch nepřinesl. Naopak do prázdné branky dal vytouženého bůra Birner a potom, jako zákusek přidal ještě Gríger gól šestý.

Tygři postoupili do toho opravdového playOff a když budou hrát jako dnes, nejsou bez šance.

Se Spartou začínají hrát v pondělí.

Branky: 13:43 Ordoš (Liberec) 1:0, 21:17 Birner (Liberec) 2:0, 25:31 Klepiš (Liberec) 3:0, 39:36 Ordoš (Liberec) 4:0, 40:53 Zaťovič (Kometa) 4:1, 59:01 Birner (Liberec) 5:1, 59:40 Gríger (Liberec) 6:1

Tagy