weby pro nejsevernější čechy

Příjemné sousedské setkání Mezi dvorci mělo skvělou atmosféru

Po dvouleté nucené pauze, zaviněné vyvítečím, se do půvabného střekovského parčíku pod rozložité platany (a za dohledu našeho prvního československého prezidenta) vrátil komunitní festiválek MEZI DVORCI, jehož hlavními pořadateli jsou Petr BARANČÍK a herec Činoherního studia Honza PLOUHAR, většinou ruku v ruce s přáteli a kamarády, kteří vypomohou. Honza se již tradičně ujal role moderátora.

Osobně mám vždycky raději zahajovací koncerty a první půlku téhle příjemné akcičky. To proto, že organizátoři dávají prostor mladým začínajícím skupinám či interpretům, případně hodně specifickým formacím. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se o otvírák postaral Rosenbaum muzik, což je partička kolem Martina Růžičky a jeho synka, velmi nadaného trumpetisty Tondy. Ve svém setu vybalili výborné covery jazzových a swingových standardů a navodili příjemnou a laskavou atmosféru. Lehce šokující Cringe Prince a Kulturní šok byli dalším důkazem, že underground stále ještě není mrtev. Jak by taky ne, když součástí tohoto uskupení je mladý Kuba Kadeřábek, jehož tatík Pepa hraje a zpívá v Lidových léčitelích. Jablko tedy spadlo přímo pod strom. Projížďku rockovou klasikou šedesátých a sedmdesátých let nabídl v Ústí už dávno zavedený Nepitch Band a po nich sympaticky s vlastní tvorbou reprezentoval mládí Will Eiffel.

Druhou polovinu a zejména večerní program pak obstarávají už zavedené hvězdy nebo příjemná překvapení, kterým byl letos stand up comedy výstup Tomáše Měcháčka. V posledních ročnících se v různých sdruženích představuje pravidelně Pavla Gajdošíková, letos s Malým Počkátkem. V Ústí známá Čistírna pokaždé jinak a reggaečkoví Uraggan Andrew už v podstatě předskakovali hlavní hvězdě večera Gambrz Reprs, v jejichž řadách je Honza Jankovský, dlouholetý, dnes už bohužel bývalý člen souboru Činoherního studia.

Souběžně s hudebním programem pak na blízké Galerii Deska spontánně vznikalo  umělecké dílo.

Počasí přálo, občasný vítr nevadil, postupem času se prostor parku velmi příjemně zaplnil a bylo evidentní, že se všichni rádi a dobře baví. Děkujeme a za rok na setkanou!

Tagy