weby pro nejsevernější čechy

Komunitní festiválek Nádhera se rozloučí s prázdninami

Byla nebyla jedna městská čtvrť, kde bydlely tři Promyky, co se před třemi lety rozhodly vzít do náhradní péče festival Nádhera od pantáty Morvaye. Tedy akci, která ztělesňuje sílu sousedské komunity, zájmu setkávat se ve veřejném prostoru, přiložit ruku k dílu či podpořit charitativní sbírku a lokální drobné podnikatele za tónů hudby či dětského křiku.

Letošní Nádhera bude 9. ročníkem, na kterém je vítán kdokoliv. Jedná se o bezprahový festival ve Vrchlického sadech na Klíši v Ústí nad Labem, který díky bezplatnosti a bezbariérovosti umožňuje účastnit se divadelního představení O nedopečeném koláčku pražského spolku Loutky bez hranic, ochutnat cokoli od konžské samoussy, čokolády, veganských wrapů, dortů po belgické hranolky, zatančit si na TopSpot, Youlie, duo Vidasov a Soukup, DJe D.Mouse a vyzkoušet svůj hlasový rozsah s vokálním uskupením Panoptikum či beatboxerem En.Druem.

Pitný režim dodrží díky skvělé kávě, fair trade čajům nebo nápojům malých pivovarů. Nejen pro děti bude připravena dětská dílna na výrobu masek, lapače snů či jakéhokoliv jiného uměleckého díla. Tradičně odpoledne doplní dobrovolní hasiči ze Střekova a nově zástupci ústeckého Junáka, 1. oddílu Otty Hanzlíčka, kteří návštěvníky pobaví hrami, ale i edukací. Radost sobě nebo druhým mohou udělat v bazaru nebo u stánků s výrobky místních rukodělnic. A jelikož se v této části země snaží místní chovat udržitelně, nosí si na Nádheru svůj kelímek, hrnek či jakoukoliv nádobu na pití.

Jestli Vás alespoň kousek z této true story zaujal, tak 4.9.2022 se tam potkáme. Startujeme ve 13 hodin.

PS: Uctivě děkujeme všem, kteří spoluvytváří tuto Nádheru. Všem, kteří nabídli pomocnou ruku, duši, materiál, kačky či cokoliv jiného důležitého: sousedům, Statutárnímu městu Ústí nad Labem, Ústecké komunitní nadaci, firme Greif, Inc., SALTEK, Aperam Ústí, Jiří Bartoš – Tiskárna Slon ad.

Událost sledujte zde. Promyky

Tagy