weby pro nejsevernější čechy

Vnitřní tobogány děčínského aquaparku čeká zásadní oprava

Mimo provoz jsou od 10. července dva vnitřní tobogány v aquaparku. Uzavřeny byly kvůli nevyhovujícímu technickému stavu. Na povrchu vnitřní části tubusů se totiž vytvořily malé i větší puchýřky, které prasknutím vytvoří velmi ostré hrany. To při kontrole zjistila odborná firma. Tobogány proto projdou komplexní opravou za 785 tisíc korun.

Kvůli uzavření dvou tobogánů poskytujeme slevu na vstupném do plavecké haly ve výši dvacet procent,“ říká ředitel Děčínské sportovní Igor Bayer s tím, že ve vnitřních prostorách je návštěvníkům k dispozici pneutobogán.

Oprava obou tobogánů odbornou firmou bude trvat cca 14 dní (musí být dodrženy technologické podmínky). Do měsíce by tedy mělo být vše hotovo, opravy by měly začít již v pondělí. Opravu tobogánů odsouhlasila rada města 11. července.

K výměně žlutého a červeného vnitřního tobogánu došlo v roce 2017. Jenže již po roce byla uplatněna reklamace kvůli špatnému technickému stavu. Přestože byla záruční doba 120 měsíců, reklamaci se u firmy DAMI Servis s.r.o. nepodařilo uplatnit, a to ani pomocí soudního příkazu.

Tagy