weby pro nejsevernější čechy

Indiáni z Plzně vyhráli po penaltách, Liberec : Plzeň 3 : 4p

Kdo viděl zápas mezi libereckými Tygry a plzeňskými Indiány ve třináctém kole Tipsport extraligy, asi se nestačil divit, jak svižný hokej se hrál, protože touhle dobou, tedy sotva před koncem první čtvrtiny soutěže většinou bývají zápasy o poznání nudnější a pomalejší… Kde se vzalo to kouzlo?

Hlasy ze zákulisí hovořili o tom, že na zápas se dostavila řada skautů z různých zahraničních soutěží, tu největší nevyjímaje. A těch skautů bylo tolik, že by to klidně mohl být skautský tábor! Takže obě mužstva se do sebe pustila s chutí a hrálo se i dost rychle.

Zatímco v první třetině, jako letos už několikrát, měli navrch domácí. Góly Martina Faško — Rudáše a Iana McCoshena uzavřeli skóre na stavu 2:0. Jenomže, jako letos už tolikrát, přišla druhá třetina, ve které domácí o gólovou výhodu přišli a za stavu 2:2 se šlo do třetiny třetí.

V její půlce a v početní výhodě pěti proti třem se utěšenou střelou trefil T.J. Melancon a tahle fotka mohla být u tohoto textu tou titulní. Jenomže není.

Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby využil tlaku hostů Adrian Holešinský a tlak Plzně trval i dál, přerušilo ho až vyloučení Aleksi Rekonena. Domácí ale výhodu přesilovky nevyužili a šlo se do prodloužení.

Hra tři na tři (ta úplně nejdivnější varianty téhle hry) rozuzlení nepřinesla, rozhodovaly tedy penalty.

Hosté proměnili dvě, domácí ani jednu (!!!), rozhodla ale ta, kterou dal Tim Söderlund.

Jestli si skauti někoho vybrali těžko říci, ale mohli by jezdit častěji. Hra má větší spád)

Branky: 2:37 Martin Faško-Rudáš (Liberec) 1:0, 10:38 Ian McCoshen (Liberec) 2:0, 26:40 Tomáš Mertl (Plzeň) 2:1, 36:17 Adrián Holešinský (Plzeň) 2:2, 47:45 T.J. Melancon (Liberec) 3:2, 55:36 Adrián Holešinský (Plzeň) 3:3

Tagy