weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo hraje pro teenagery

V úterý 16. ledna v 19:00 hodin uvede Naivní divadlo Liberec inscenaci #Burn #IAmHere #Herostratos , která zavede diváky do virtuálního světa internetu, sociálních sítí a počítačových her. Určena je primárně dospívajícímu publiku a kromě aktuálního tématu blízkého současné mladé generaci nabízí také jedinečnou podívanou spojenou s moderními technologiemi a postupy typickými pro filmovou tvorbu.


V roce 356 př. n. l. muž zvaný Hérostratos údajně zapálil Artemidin chrám v Efesu. Učinil tak za jediným účelem, zapsat se navždy do historie. A jak vidno, podařilo se mu to. Dal tak vzniknout pojmu herostratismus, jímž se v psychologii označuje patologická touha stát se za každou cenu slavným. Jak by si ale Hérostratos počínal dnes? Streamoval by svůj čin online na Instagramu? Nebo by zvolil spíš Snapchat? Kolik lajků by posbíral? V každém případě se zdá, že žijeme v době, která herostratismu v jeho všelijakých podobách přeje víc než kterákoli předchozí…
Inscenace #Burn #IamHere #Herostratos je vytvořena ve stylu live cinema, žánru, který propojuje divadlo s filmem. Při její tvorbě se využívá zelené pozadí a technika klíčování spojená s tradičními loutkářskými postupy.
Inscenaci připravil královéhradecký tvůrčí tým – autor Tomáš Jarkovský a režisér Jakub Vašíček – podepsaný pod celou řadou oceňovaných titulů pro teenagery v řadě českých
divadel. Autorem technicky náročné výpravy je Kamil Bělohlávek, pod hudbou je podepsán skladatel a dirigent Daniel Čámský.

Tagy