weby pro nejsevernější čechy

Činoherní studio zazářilo s Jídelním vozem na Grand Festivalu smíchu v Pardubicích

Vavříny nejcennější si přivezlo představení Jídelní vůz  Činoherního studia v Ústí nad Labem z divadelní přehlídky Grand Festival smíchu, jehož čtyřiadvacátý ročník proběhl v Pardubicích.

V nabité konkurenci přivezl hned tři ocenění – Komedie roku 2023 (autor David Šiktanc), Cena za nejlepší režii (režisér David Šiktanc) a Cenu odborné poroty.

Soutěžní komedie hodnotila odborná porota, v níž letos usedli recenzentka a pedagožka Radmila Hrdinová, dramaturgyně festivalů pro děti a mládež Karola Štěpánová z Divadla v Dlouhé, dramaturg Jiří Janků, v současné době působící v Divadle na Vinohradech a v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, kritik Jan Kerbr a překladatel a teatrolog Michal Zahálka. Její alternativou byla studentská porota tentokrát složená ze studentek DAMU, JAMU a pražské Scholastiky. Své hlasy samozřejmě odevzdávali i sami diváci.

Jídelní vůz měl v Činoherním studiu premiéru 24. března 2023 a patří v současném repertoáru k nejnavštěvovanějším kusům. Nejbližší uvedení je 2. února a je beznadějně vyprodané.

Gratulujeme k velkému úspěchu!

Tagy