weby pro nejsevernější čechy

Děčínská městská policie posílí, obnoví činnost psovodů

Městská policie v Děčíně obnoví činnost psovodů. Od poloviny července tak bude při každé směně sloužit jeden psovod se svým čtyřnohým kolegou. Posilováním městské policie město Děčín reaguje na snižující se pocit bezpečí s cílem zabránit zvýšení počtu incidentů.

Jsem velmi rád, že se nám podařilo doplnit stavy a od 1. května budeme mít plný počet strážníků, z toho dokonce čtyři psovody,“ říká Marcel Horák, ředitel děčínské městské policie. Jak psovodi, tak psi nyní musí absolvovat kurz a složit zkoušky u policejního prezidia.

Zhruba od poloviny července by se pak měli zapojit do běžného provozu městské policie. Vyšší počet psovodů rovněž umožní i intenzivnější nasazení, než tomu bylo v minulosti. Nově totiž bude v každé směně plnohodnotná dvoučlenná hlídka se psem,“ dodává ředitel.

Doplnění stavu městských strážníků vítá i náměstek primátora pro prevenci kriminality Václav Němeček (ANO).„Jsem velmi rád, že v nejbližší době budeme moci zvýšit počet kontrol v obchodních centrech a dalších zatížených lokalitách,“ uvedl.

Tagy