weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý třetí týden roku 2018

Vzhledem k tomu, že celý čtvrtek budu nejspíš v jednom kole, nezbývá než konec týdne nabídnout s mírným předstihem, aby pak nebylo pozdě.

Ve zmíněný čtvrtek 7. června 2018 ve varnsdorfské sportovní hale končí školní liga v přehazované a večer v Městském divadle začíná letošní Tanambourrée. Jel bych se podívat na varnsdorfské atlety a atletky do Jablonného, ale nestíhám, stejně jako první komentovanou prohlídku Rumburku.

V pátek 8. června 2018 budu ráno řešit dilema. Tanambourrée pokračuje tradičním vystoupením v exteriéru MŠ Na kopečku pro mateřské školy a 1. stupeň ZŠ. U sportovní haly se bude konat tradiční olympiáda varnsdorfských mateřských škol. Jenže jsme takové velkoměsto, že se tyhle dvě akce pro stejné účastníky i publikum konají ve stejný čas… Nemluvě o tom, že bych byl rád i v Jetřichovicích, kde se otevírá nová expozice v rekonstruované restauraci Praha… Pokračují muzejní noci na různých místech, já bych potřeboval být v Kamenickém Šenově, domluvit se konečně na sklu.

V sobotu 9. června 2018 se opět projevuje, jak málo má toto období víkendů. Festiválek malého umění Na Kopečku v Rumburku. MalevilCup 2018 a čokojízda. Den otevřené zahrady Nobilis Tilia na Vlčí hoře. Bojová a historická vozidla ve Šluknově a Rumburku. Jarmark v Lipové. Moc rád bych zase vyrazil s Geoparkem Ralsko. Varnsdorfské volejbalistky hrají s Turnovem. Celý den v Krásné Lípě folklorní festival. Že je ve Varnsdorfu krajský přebor v plavání jsem se dozvěděl jen kvůli tomu, že si zástupci organizátora stěžovali, že nejde pro účastníky sehnat ubytování, protože všechno obsadili tanečníci (a dodatečně se objevilo, že je pro veřejnost bazén zavřený). Homegrown-Club Varnsdorf nabízí večer hned dva koncerty – Janu Šteflíčkovou + Jakub Doležal Quartet. Já dám dopoledne Štěkatlon na varnsdorfském Riu a večer Tanambourrée v městských exteriérech. Mezi se uvidí, zda něco stihnu… A to je tak, když je člověk nepozorný pitomec. Událost pro Štěkatlon na FB založená od 9 do 12. Ale až v propozicích napsáno, že hlavní závod bude ve 14:00 a vložený běh dětí se psem dokonce až v 16:30. Pak se divím na Riu ráno jak debil, že tu nikdo není…

V neděli 10. června 2018 neuvidím závěrečnou pohádku na Tanambourrée, protože u Ria se koná letošní varnsdorfský triatlon.

O dalších akcích snad ani raději mluvit nebudu. Podívejte se do plakátků a do kalendáře a vyberte si. Naše nabídka samozřejmě ale není a nikdy nebude úplná, koukejte kolem sebe.