weby pro nejsevernější čechy

Quiz Planet, The National a Roma

Mezi mnou a kámošema se nám rozmohl takovej nešvar. Už do telefonu nekoukáme jen tak bezcílně, ale máme k tomu vážnej důvod. Hrajeme totiž po messengeru kvíz, teda Quiz Planet. Nemusíme chodit na ty hospodský nebo barový kvízy, stačí nám pět minut, pět otázek a hned víme, kdo z nás je marnější. Mě to celkem jde, tak mě to baví. Ale když prohraju, třeba s Marcelou, přísahám, že už nehraju. Ale pak mě vyzve Honza, o kterym vim, že je blbej, ostatně on sám to po sérii drtivejch porážek o sobě taky tvrdí, tak mě to zas začne bavit. Můžete hrát kdekoliv – v kanclu, na záchodě nebo před usnutím v posteli. Otázky se motaj kolem sportu, zdraví (tam boduje Richard s Danem), filmu (je to asi americkej kvíz, takže často padne řeč na filmy s Johnem Waynem, který nesnášim a vůbec neznám) a pak se tam taky řešej třeba celebrity, který mám načtený, protože u našich po obědě odpočívám u bulváru, kterej mi máma kupuje, abych neprudil, že se furt na něco s tátou ptaj. Tak lidi na severu, najděte si to a budete chytřejší, fakt to není blbý.

Znám ve svým okolí dost lidí, co přísahaj na The National. Přiznám se bez mučení, že já zas tak velkej fanda nejsem, ale když slyšim jejich Bloodbuzz Ohio, mam husí kůži. Určitě je to jedna z těch písniček, co vám připomene, že svět je hořkej, smutnej, ale že v něm stojí za to žít. Zažil jsem ty pocity coby barman v Mumii, když ji dýdžej zařadil do svýho setu a téměř všichni ji zpívali jako jeden muž. The National mají před vydáním nový desky a do světa pustili novej singl You Had Your Soul with You, kterej sice tu sílu Bloodbuzz Ohio nemá, ale je to jeho důstojnej poračovatel. Některý kapely prostě terč neminou.

V jednom z prvních příspěvků tady jsem oslavoval film Roma Alfonso Cuaróna. Mezi tím jsem měl možnost ho vidět na velkym plátně, bohužel nemůžu přiznat kde, protože ten kinosál by z toho měl průser, ta projekce byla jen pro pár kamarádů, hehe. A dneska při brouzdání internetem a hledáním, co bych vám za film doporučil, jsem zjistil, že Romu hraje tydle a následující dny kino Sněžník v Děčíně. Takže já vám mohutně doporučuju návštěvu, protože můžu přísahat, že vás to nadchne. Je to totiž film na velký plátno, jedině v kině si vychutnáte tu hloubku a ty uvěřitelný emoce, který tu uhlopříčku a stříbrný plátno prostě potřebujou.

Tagy