weby pro nejsevernější čechy

Vodíková auta budou závodit v Armex Sportcentru

Děčínské pracoviště ČVUT bude v sobotu 30. března pořádat unikátní akci: Závody saských a českých škol s RC modely aut na vodíkový pohon. Start čtyřhodinového závodu je v 10.30 dopoledne. Soutěžit mezi sebou budou týmy z 10 českých a 10 německých středních škol. Každý tým tvoří jedna česká a jedna německá škola.

Celá akce se koná v rámci projektu „H2AC4schools – Závody saských a českých škol PrOJETÍ světa elektromobility s vodíkem“, během nějž se studenti seznámí s teorií obnovitelných zdrojů energie a aplikují získané znalosti. Určen je pro studenty od 16 do 18 let. Týmy předem obdržely stavebnice RC modelů aut, a jejich úkolem bylo zabudovat a zprovoznit do nich vodíkové články. Studenti mohou auta dále vylepšovat dle svých návrhů ve spolupráci s přidělením zahraničním partnerem. Cílem závodu je ujet s omezeným množstvím energie co nejvíce závodních kol. Hodnotit se budou i vedlejší kategorie jako například technické provedení vozidla či design.

Pro diváky je vyhrazena modrá tribuna Armex Sportcentra, vstup hlavním vchodem zdarma. Vyhodnocení závodu a vyhlášení vítězů je plánováno na 15 hodinu.

Partnery akce jsou České vysoké učení technické v Praze, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Technická univerzita Chemnitz.

Tagy